Online Impact Café 
Textielbergen van de stad
Donderdag 29 oktober

* let op i.v.m. de Nationale Klimaatweken is dit Impact Café op de laatste donderdag van oktober!
17.30-19.00 uur

 

Klik hier om je aan te melden!


Over het thema
Broeken uit Bangladesh, t-shirts uit China, ieder seizoen een nieuwe jas. We maken ons allen schuldig aan het kopen van té veel én goedkope kleding. We gooien kleding vele malen sneller weg dan vroeger. Tijdens de coronacrisis begonnen Nederlanders massaal met opruimen en puilde de kledingbakken over. Wist je dat minder dan 1% van alle textiel in de wereld weer wordt teruggebracht in nieuw gerecycled textiel?


De textielberg in Rotterdam wordt alsmaar groter. Hoe gaan we dit oplossen? 
Tijdens dit Impact Café gaan we in gesprek met ondernemer Remi Veldhoven van 
Eigendraads.
Eigendraads verkent de mogelijkheden om afgedankte textiel weer waarde te geven.

Mirella Soyer staat aan het roer van de Fieldlab Circular Economy & Business Innovation waarbij studenten in aanraking komen met de circulaire economie. Studenten onderzoeken tijdens deze minor hoe circulariteit kan worden toegepast bij verschillende bedrijven.

Melanie de Vries is 1 van de studenten die de Fieldlab Circular Economy & Business Innovation volgt. 
Meng je in de discussie of luister mee vanaf de zijlijn in onze online meetup Impact Café: Textielbergen van de stad. Wees welkom!  

Sprekers
Docent: Mirella Soyer, Hoofddocent en research lecturer sustainability bij Hogeschool Rotterdam

Ondernemer: Remi Veldhoven van Eigendraads 
Student: Melanie de Vries, student Ondernemerschap & Retail Management bij Hogeschool Rotterdam 

Over het Impact Café
BlueCity & Hogeschool Rotterdam organiseren iedere tweede donderdag van de maand het Impact Café, de maandelijkse ontmoeting voor ondernemers, studenten én docenten van alle richtingen van de Hogeschool Rotterdam die iets met circulaire economie doen of daar graag meer over willen weten.

Online Impact Café
Sinds de coronamaatregelen hosten we het Impact Café online. Na het aanmelden ontvang je een link waarmee je het online café kunt betreden. 

Waarom we dit doen
Nederland is circulair in 2050. Althans, dat is het plan, want de huidige samenleving gaat nog op een heel verspillende manier om met grondstoffen. BlueCity is opgericht als circulaire voorbeeldstad voor ondernemers. Gevestigd in een oud zwembad aan de Maas werken meer dan 40 ondernemingen aan een circulaire economie, zoals oesterzwammen gegroeid op koffiedik en zeep van reststromen, zonder palmolie of plastic verpakking. Kom langs voor vragen en antwoorden, en verbind je met stagekansen, afstudeerthema’s of misschien wel je eerste baan. Of gewoon voor wat inspiratie!

Meedoen?
Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde studenten die een bijdrage willen leveren aan het Impact Café of de organisatie hiervan. Interesse? Stuur dan een mailtje naar bluecity@hr.nl

Lees hier het nieuwsbericht over de samenwerking BlueCity x Hogeschool Rotterdam