Boterfabriek Batava Nijmegen

De Batava Margarinefabriek (in de volksmond “de Boterfabriek”) herinnert aan het rijke industriële verleden van Nijmegen. Het gebouw staat al jaren leeg. Zonde! Zeker gezien de cultuurhistorische waarde.

De Boterfabriek stamt uit 1881 en is daarmee een van de oudste fabrieken van Nijmegen. Op zichzelf al heel bijzonder. Toch is er meer. De gemeente gaf toestemming voor de bouw van de fabriek op voorwaarde dat het vanaf de straat op een woonhuis zou lijken. Zo zou de fabriek in harmonie zijn met de vrijstaande villa’s in de omgeving en met het Krayenhoffpark. En die opdracht is nog altijd duidelijk terug te zien in de gevel van de fabriek.

Om recht te doen aan dit identiteitsbepalende object bedacht MWPO samen met Houben / Van Mierlo een plan. “We gaan de Boterfabriek herontwikkelen.” We combineren bestaande bouw met nieuwbouw en maken hier een levendige woonplek met een duurzame toekomst.

De afgelopen periode is het ontwerp voor de herontwikkeling van de voormalige Boterfabriek aangepast en is van de commissie ruimtelijke kwaliteit een positieve reactie ontvangen. Reden om omwonenden opnieuw uit te nodigen voor een informatieavond op 14 december 2020!

 

Mocht u verhinderd zijn op 14 december en wilt u wel op de hoogte worden gehouden, dan kunt u via deze knop een e-mail sturen met het verzoek om voortaan onze nieuwsbrief Boterfabriek Batava te ontvangen.

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren