Online Impact Café December
Circulair Feestvieren!


Donderdag 10 december
16.00-17.30 uur

Klik hier om je aan te melden!


Over het thema
December is alweer aangebroken.. Dé periode dat wij cadeautjes geven en ontvangen. Leuk, maar is het is het altijd nodig om nieuwe cadeaus aan te schaffen?

In Nederland geven wij gemiddeld 230 euro uit aan kerstcadeaus waarvan 54% nog voor de jaarwisseling wordt ingeruild! 
Tijdens de feestdagen wordt ook nog eens een kwart meer afval weggegooid. Dit moet anders kunnen!

Tijdens dit Online Impact Café gaan wij met elkaar in gesprek over de feestdagen. Circulair feestvieren, hoe doe je dat?

Sprekers
Wordt nog gecommuniceerd.

Over het Impact Café
BlueCity & Hogeschool Rotterdam organiseren iedere tweede donderdag van de maand het Impact Café, de maandelijkse ontmoeting voor ondernemers, studenten én docenten van alle richtingen van de Hogeschool Rotterdam die iets met circulaire economie doen of daar graag meer over willen weten.

Online Impact Café
Sinds de coronamaatregelen hosten we het Impact Café online. Na het aanmelden ontvang je een link waarmee je het online café kunt betreden. 

Waarom we dit doen
Nederland is circulair in 2050. Althans, dat is het plan, want de huidige samenleving gaat nog op een heel verspillende manier om met grondstoffen. BlueCity is opgericht als circulaire voorbeeldstad voor ondernemers. Gevestigd in een oud zwembad aan de Maas werken meer dan 40 ondernemingen aan een circulaire economie, zoals oesterzwammen gegroeid op koffiedik en zeep van reststromen, zonder palmolie of plastic verpakking. Kom langs voor vragen en antwoorden, en verbind je met stagekansen, afstudeerthema’s of misschien wel je eerste baan. Of gewoon voor wat inspiratie!

Meedoen?
Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde studenten die een bijdrage willen leveren aan het Impact Café of de organisatie hiervan. Interesse? Stuur dan een mailtje naar
bluecity@hr.nl

Lees hier het nieuwsbericht over de samenwerking BlueCity x Hogeschool Rotterdam