Boer, Bunder & Pacht

Dinsdag 25 april 2023

14.00 – 17.30 uur

 

De Eemlandhoeve in Bunschoten-Spakenburg

Biodiversity in Business en Boer&Bunder nodigen u graag uit voor Boer, Bunder & Pacht, het evenement over duurzaam grondgebruik en duurzame pacht.
 

Laat u inspireren door de nieuwste ontwikkelingen en ontmoet collega’s uit het werkveld! Tijdens deze middag lanceren we de nieuwe digitale tool Boer&BunderPacht. U kunt deelnemen aan verschillende praktische workshops en kennismaken met duurzame pacht- en grondinitiatieven. In het programma is ook voldoende tijd voor een ontmoeting met verpachters, pachters, beleidsmakers, rentmeesters en adviseurs uit het Netwerk Duurzame Pacht.
 

Met uw aanmelding reserveert u een plek in de zaal en houden we met de catering rekening met uw komst. We willen u dan ook vragen het door te geven als u onverhoopt toch niet aanwezig kan zijn.

 

Programma

13.30 uur                    Inloop met koffie & thee

14.00 uur                    Annemarie de Jonge,

                                   Rijksadviseur landschap, over de
                                   rol van pacht in de

                                   landbouwtransitie.

14.20 uur                    Lancering Boer&BunderPacht

14.45 – 15.45 uur       Workshop ronde 1

16.00 – 17.00 uur       Workshop ronde 2

17.00 uur                    Initiatievenmarkt & borrel

 

Workshops

 

 1. Kennismaking met Boer&BunderPacht.
  Met de nieuwe tool krijgt u beter inzicht in de mogelijkheden voor duurzame pachtafspraken op perceelsniveau. We laten zien wat de tool kan betekenen voor uw organisatie of onderneming.

 

 1. Partners in pacht.
  Wie speelt welke rol, wie heeft welke kennis en hoe kunnen we elkaar beter vinden? Er is ruimte voor ontmoeting met spelers in het duurzame pachtveld; verpachters, pachters, rentmeesters, beleidsmakers, adviseurs en onderzoekers.

 

 1. Dragon's Den Duurzaam Grondgebruik.
  Pachters opgelet! Heeft u duurzame toekomstplannen waarvoor vernieuwende pachtafspraken nodig zijn? Pitch dan uw plan in de Dragon’s Den. Het Dragons gezelschap bestaat uit verschillende organisaties (o.a. provincie, waterschap terreinbeherende organisatie, een financier en een rentmeester) die u graag helpen om uw plannen verder te brengen.

  Wilt u graag deelnemen aan de Dragon's Den? Stuur dan een mailtje naar maike@biodiversityinbusiness.eu met daarin uw idee voor een pitch.

 

 1. Rondleiding door Jan Huijgen, boer en filosoof.  Tijdens een wandeling over de Eemlandhoeve vertelt Jan u over zijn bedrijfsfilosofie, zijn plannen voor het Nederlandse voedsellandschap en de rol die grond, eigendom en pacht hierbij spelen.

 

 1. Duurzaam pachtbeleid concreet.    
  Welke voorwaarden kunnen verpachters stellen aan duurzaam grondgebruik, en welke beloning staat daar voor de pachter tegenover? We laten verschillende praktijkvoorbeelden zien van concrete afspraken, die u kunnen helpen om dit naar uw eigen organisatie te vertalen.

 

 

Initiatievenmarkt & borrel

Blijf nog even napraten onder het genot van een hapje en een drankje en maak kennis met vernieuwende initiatieven op het gebied van duurzame pacht, alternatieve vormen van grondfinanciering, crowdfunding en nieuwe samenwerkingen.

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren