Hoe schrijf ik een artikel

voor het

Tijdschrift voor Psychotherapie? 

 

Wil je graag een artikel publiceren in het Tijdschrift voor Psychotherapie, maar weet je niet goed hoe te beginnen? Misschien heb je door het lezen van het Tijdschrift voor Psychotherapie inspiratie opgedaan om zelf te gaan schrijven. Tijdens deze online workshop helpen redactieleden Anton Hafkenscheid en Maud Schaepkens je verder op weg!

Wat ga je leren?

We gaan in op de verschillende soorten bijdragen (case study,  overzichtsartikel, empirisch onderzoek, forum bijdrage, boek-/congresverslag) en de bijbehorende criteria.

We bespreken uit welke onderdelen een artikel bestaat en wat hierbij aandachtspunten en mogelijke valkuilen zijn. Daarbij laten we ook enkele voorbeelden van artikelen zien.

En natuurlijk nemen we het hele proces door: van schrijven tot indienen, van redigeren tot en met publicatie in het tijdschrift. Aan het eind van het webinar ben je klaar om te gaan schrijven! 

 Over de docenten 

Zowel Maud als Anton publiceren en hebben ruime ervaring met zowel schrijven als redigeren. Maud staat aan het begin van haar loopbaan, Anton aan het eind. Maud was jarenlang actief als freelance journalist en had een eigen tekstbureau. Anton is gepromoveerd, schreef twee monografieën over psychotherapie en won de eerste Wim Trijsburgprijs.

 Wanneer?

De online workshop wordt gegeven op woensdag 27 september van 20.00 tot 21.30 uur via ZOOM.

Je ontvangt ongeveer 2 weken voorafgaand aan de workshop meer informatie over het programma en de stukken ter voorbereiding. 

 

Wordt dit jouw eerste stap naar het schrijven van een artikel voor het Tijdschrift voor Psychotherapie?

Meld je nu aan

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren