Over de organisatie​​​​​​​​​​​​​

Deze trainingsdag wordt georganiseerd door de VSC - Vereniging van wetenschapsmusea en science centers en Naturalis Biodiversity Center vanuit het Europese samenwerkingsverband I MOVE.

I MOVE

Het I MOVE-project richt zich op de ontwikkeling van praktische tools voor professionals in de culturele sector om zo vooruitgang in deze sector op het gebied van diversiteit, toegankelijkheid, gelijkheid en inclusie te bevorderen.

De VSC is sinds november 2021 partner in dit project samen met: Cap Sciences in Bordeaux, Frankrijk, I Musei Civici di Reggio Emilia, Italië, Centro Ciência Viva do Algarve in Faro, Portugal en Université Catholique de l’Ouest (UCO) in Angers, Frankrijk (partner tot en met augustus 2022)

Naturalis Biodiversity Center

Naturalis in Leiden is het nationaal onderzoeksinstituut op het gebied van biodiversiteit én museum. In Naturalis dompelt jong en oud zich onder in de wonderlijke wereld die natuur heet. Naturalis is niet alleen een voorvechter voor meer diversiteit in de natuur, maar ook in onze maatschappij.

De VSC - Vereniging van wetenschapsmusea en science centers

De VSC is het aanspreekpunt voor de sector, vertegenwoordigt de wetenschapsmusea en science centers, initieert samenwerkingsprojecten, faciliteert samenwerking, kennisdeling en verbinding en zorgt daarmee voor continue ontwikkeling, verbetering en innovatie binnen de sector.

De VSC coördineerde van 2020 tot 2023 het VSC-project Samen Inclusief met in totaal 13 leden. Tilburg University deed onderzoek naar de impact van het programma, een link naar het rapport vind je hier. Verder is de VSC aangesloten bij een Europees D&I overleg (CoP) tussen professionals in science communication. Zie ook deze website:

Diversci

Contact

VSC - Vereniging van wetenschapsmusea en science centers

The Lighthouse, Gebouw 024 B

Kattenburgerstraat 5

1018 JA Amsterdam

info@vsc-netwerk.nl

+31(0)85 1303 951

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren