Programma

14:15 - 14:30

Inloop

 

14:30 - 14:40

Welkom

Ria Hein, Programma Manager Life Sciences & Medtech, BOM.

 

14:40 - 15:00

Patch Factory - Innovaties en ontwikkelingen in flexibele en rekbare sensoren in de zorgsector

Ashok Sridhar, CEO TracXon.

Ashok deelt recente ontwikkelingen in de markt van medical patches, de technische moeilijkheid in het produceren hiervan en toekomstplannen van de Patch Factory.

 

15.00 - 15.20

Integratie van elektronica in textiel

Tommie Varekamp, Projectmanager, Elitac Wearables.

Elitac Wearables heeft brede expertise in het ontwikkelen van wearables door het integreren van elektronica en textiel.  Zij ontwikkelden onder andere de BalanceBelt met gebruik van haptische feedback voor patiënten

met ernstige evenwichtsstoornissen. Maar zij integreren ook bewegingssensoren, IMU's, droge elektroden voor EMC, hartslag, EMG en EMS. Tommie vertelt over de route van onderzoek naar marktklaar product.

 

15.20 - 15.40

Neurostimulatie voor mensen met chronische hoofdpijn

Daniel Schobben, COO, Salvia Bioelectronics.

Salvia Bioelectronics is pionier in de markt van medische bio-electronica en ontwikkelt devices om chronische migraine te onderdrukken.  Zij vertellen over deze innovatie en de samenwerking binnen het Patch Factory project.

 

15.40 - 16.00

‘Closing the loop’

Coen Lauwerijsen, Chief Product Officer, 2M Engineering

2M Engineering is gespecialiseerd in sensortechnologie en het creëren van geavanceerde oplossingen voor wearables, medische point-of-care-apparatuur en connected industriële sensortoepassingen. Coen laat succesvolle voorbeelden van medische innovaties zien - zoals de manchetloze bloeddrukpleister - en gaat in op samenwerkingen binnen het patch-ecosysteem.

 

16.00 - 16.20

Pilot Project; Van prototype naar schaalbare productie

Corne Rentrop, Projectleider Patch Factory.

Het doel van het OP-Zuid project wordt uitgelegd, tevens wordt gesproken over de mogelijkheid om een ‘pilot project’ te laten ondersteunen. Corne zal deze kans en de voorwaarden toelichten. Ook de interesse in nieuwe samenwerkingsprojecten wordt opgehaald.

 

16.20 - 16.50

Rondleiding faciliteit in twee groepen

 

16.50 - 18:00                      

Netwerkborrel

 

Over de bijeenkomst

Dunne flexibele wearables vinden meer en meer hun weg naar klinische en welzijn toepassingen. Deze wearables leveren biometrische gegevens en bijvoorbeeld informatie over biomarkers gemeten op de huid. 

 

Elektronica gestuurde patches op dunne (folie-gebaseerde) substraten worden geprint inclusief sensoren, actuatoren en intelligentie. Deze techniek staat bekend als "hybride gedrukte elektronica" of "flexibele hybride elektronica". 

Veel soorten smart patches bestaan al vandaag de dag. Hoewel sommige een hoog TRL bereiken, blijft goede en kosteneffectieve grootschalige productie nog steeds een uitdaging, wat de route naar commercialisatie moeilijker maakt. 

 

De Patch Factory wil hierop het antwoord bieden: binnen het kader van dit OP-Zuid project bundelen TNO, Tracxon, Elitac Wearables, Salvia Bioelectronics, en BOM hun krachten.  Zij werken samen aan het opzetten en valideren van snelle en kostenefficiënte productie van medische patches. Er worden concreet een drietal medische innovaties tot aan schaalbare productie gebracht met extra inzet van expertise van de partners. TracXon is hierin de toekomstige productielocatie.

Ten tweede is het doel om het bestaande ecosysteem uit te breiden naar meer Nederlandse partijen en zo samen te werken aan een snellere ontwikkeling van wearable patches voor de medische markt.  Door gezamenlijk op te trekken, willen de partners niet alleen vooroplopen in medische patch-innovatie, maar ook Brabant positioneren als dé plek voor ontwikkeling én productie van patches.

Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door TracXon en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij

Locatie

TracXon

Hastelweg 222

5652 CL Eindhoven

Parkeren: Hastelweg en omliggende straten