De top 100 Logistiek Dienstverleners is inmiddels een jaarlijks terugkerende traditie, en ook in 2024 zal de top 100 weer gepresenteerd worden en wel op woensdag 19 juni bij het AFAS Theater in Leusden.

Sinds 2021 wordt de top 100 niet alleen samengesteld op basis van omzet, werkgelegenheid en m2 warehousing, maar wordt ook de mate van innovatie bij logistieke dienstverleners meegewogen. Dit zijn innovaties op het gebied van duurzaam transport en warehousing, inzet van arbeid en scholing, smart warehousing, inzet van ketenregie en digitale platforms.

 

 

 

 

De input voor de ranglijst verzamelen we op basis van onafhankelijk onderzoek, waarbij we de input van bedrijven meewegen in de beoordeling. Een panel van onafhankelijke experts beoordeelt deze innovaties ten opzichte van elkaar, en het resultaat telt mee voor de indexscore.
 

De indexscore wordt voor 70 procent samengesteld op basis van de kwantitatieve factoren:

Omzet in Nederland in euro’s (25 procent)

Aantal vaste werknemers (25 procent)

Aantal vierkante meters warehousing in Nederland (20 procent)

De overige 30 procent van de indexscore wordt bepaald door de scores op de zes innovatiethema’s (5 procent voor elk thema). 
 

Je positie verbeteren in de Top 100 LDV van 2024?
Beantwoord alle vragen over de innovatiethema’s zo uitgebreid en compleet mogelijk, met focus op het onderscheidend vermogen van het bedrijf en aansprekende voorbeelden van innovaties uit de praktijk.