website banner

Keuze mogelijkheid parallelsessies

  1. Samen inrichten: de nieuwe (hybride) rijkswerkomgeving?  Marien den Boer (Rijksprogramma Hybride Werken) / Maurits Voncken (Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninksrijksrelaties/ DGDOO)  Hybride samen werken raakt steeds meer ingeburgerd en de rijksoverheid experimenteert op meerdere vlakken hoe hybride werken vorm kan krijgen, zowel fysiek als sociaal. Wat hebben we geleerd, wat is er veranderd en hoe passen we dat toe? Marien den Boer en Maurits Voncken nemen jullie mee in de geleerde lessen en aanpassingen in de fysieke werkplek Rijk (FWR). Na de introductie gaan we met elkaar de landkaart van de toekomstige FWR maken.  

  1. Gaan technologische innovaties het hybride werken versterken?  Niels Held (TNO) / Amber Vernooij (TNO) / Galit Rahim (TNO)  Niels en Amber presenteren hun onderzoeken van de afgelopen jaren naar hybride werken, waaronder hun onderzoekslijn naar technologische innovaties voor virtueel overleggen zoals met “extended reality” technologie op de werkplek. Tijdens de workshop krijg je de kans om deze technologie zelf te ervaren.  

  1. Hoe ziet een sociaal kantoor eruit?  Susanne Colenberg (TU Delft) / Mathilda du Preez (CfPB)  Wat is een sociaal kantoor? Susanne neemt je mee in de factoren die meespelen in de relatie tussen kantoorinrichting en sociaal gedrag en beleving. Hoe kunnen we ruimtes maken die informele interactie op kantoor stimuleren? 

  2. Welke keuzes maken mensen voor de plek van werk? - alleen ochtend  Dennis La Brijn (CfPB) / Bartele Hoekstra (CfPB)  Ondanks de populariteit van hybride werken in het populaire en academische discours, blijft het onduidelijk wie er vanuit huis, het kantoor of andere locaties werken. Tijdens deze sessie bieden Dennis en Bartele inzichten in de beslissingspatronen van kenniswerkers in de context van hybride werken. In een workshop brengen de deelnemers met elkaar de impact van de verschillende locatiegebruiksprofielen op de fysieke, sociale en digitale werkomgeving in kaart.   

  3. Kennismaking met The Workplace Game - alleen ochtend  Katinka Ham-Meisner (CfPB) / Maaike van Niekel (CfPB)  Het CfPB heeft het Werkplekspel doorontwikkeld naar een eigentijds instrument om in te zetten voor gedragsbeïnvloeding in de werkomgeving. Katinka en Maaike verzorgen een mini training over de inzet en het spelen van The Workplace Game (TWG). Deze serious game zorgt voor een veilige en ontspannen setting om met elkaar te spreken over realistische onderwerpen die met hybride werken te maken hebben. Deelnemers gaan TWG spelen om te ervaren hoe het werkt. 

  4. Hybride werken inclusief gemaakt! - alleen middag  Amie van Woudenberg (Hogeschool van Amsterdam) / Marije Dekker (Hogeschool van Amsterdam) / Sjors Houtveen (CfPB)  Hybride werken is zeer gunstig voor medewerkers met een functiebeperking. Deze mensen worden vaak vergeten in de transitie naar hybride werken. De Hogeschool van Amsterdam ontwikkelt een toolkit, gericht op teams. Zo kan hybride (samen)werken gelijkwaardig en effectief plaatsvinden zowel in teams als voor medewerkers met een functiebeperking. Amie en Marije geven een toelichting over het project, de onderzoeksresultaten, de ervaringen en behoeften van medewerkers en de toolkit. Deelnemers gaan zelf aan de slag met de toolkit.

  5. Druk op kantoor? De invloed van bezetting op de beleving van drukte - alleen middag  Gijs Brouwers (CfPB) / Maaike Niekel (CfPB)  ‘Vandaag is het druk op kantoor’. Gezien de lage bezettingsgraden in veel kantoren, wekt een dergelijke mededeling vaak verbazing op bij onderzoekers en facility managers. Gijs en Maaike hebben de invloed van bezetting op de beleving van drukte onderzocht. In de deelsessie diepen ze verder uit hoe het kan dat de beleving zo verschilt van de werkelijkheid en gaan de deelnemers aan de slag met de ervaring van drukte.