Jubileum activiteit Weissensee​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

28-jan-2025 | Weissensee

De VSG bestaat 60 jaar en wie jarig is trakteert!

Ter ere van onze 60ste verjaardag organiseren we begin 2025 een ledenreis en gaan we met de vereniging schaatsen op de Weissensee voor het goede doel 'Spieren voor spieren'. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie voor het evenement, lees deze even goed door voordat je je inschrijft! We hopen met een mooie groep actievelingen naar Oostenrijk af te reizen in januari, daar een hoop plezier te hebben en een mooi bedrag voor het goede doel op te halen. Ga jij ook mee? Meld je aan voor de sluitingsdatum van 30 augustus 2024. Wij hebben er zin in! (Je bent welkom, ook als je niet gaat schaatsen)

Datums & reizen

Reis en schaats data:

Dinsdag 28 januari 2024 is DE dag, dan wagen we ons aan de Alternatieve Elfstedentocht. We vertrekken zaterdag 25 januari naar Oostenrijk zodat we zondag en maandag  alvast kunnen wennen aan het ijs. Op woensdag 29 januari (de dag na de tocht) reizen we weer terug.

Van en naar Oostenrijk reizen

Het vervoer van en naar Oostenrijk is op eigen gelegenheid, vanuit de VSG zal dit niet geregeld worden. Dit betekent natuurlijk niet dat je alleen in de auto hoeft te zitten. Samenreizen is beter voor het milieu en gezelliger natuurlijk. Ook is er een mogelijkheid om het vliegtuig te nemen. Vliegen kan op Ljubljana of Klagenfurt, met een huurauto ben je in ongeveer 1,5 uur bij de accommodatie.

Aangezien het reizen op eigen gelegenheid is, kun je ook nog langer in Oostenrijk blijven. Dit is dan ook op eigen gelegenheid en eigen kosten, bij een langer verblijf moet je zelf voor de rest van de dagen een accommodatie regelen.

Accommodatie

De accommodatie zelf zal pas geboekt worden na de sluiting van de inschrijving op 30 augustus 2024. Er is inmiddels wel al gezocht naar opties voor de locatie. Door de grote drukte tijdens de periode van de alternatieve Elfstedentocht is een locatie aan de Weissensee geen optie. We zullen daarom verblijven in het plaatsje Hermagor. Dit is een dorpje op 30 minuten rijden van de Weissensee gelegen aan de Pressegger See. De accommodatie zal naar alle waarschijnlijkheid bestaan uit meerdere huisjes/appartementen waar 4 tot 6 personen in kunnen verblijven.

Eigen bijdrage

De totale reis zal niet in zijn geheel gefinancierd kunnen worden door de VSG. Met het oog op het boeken van de accommodatie willen we jullie daarom vragen om een aanbetaling van 100 euro. Deze aanbetaling zal met name richting de accommodatie gaan. Dat is de reden dat bij annulering na het boeken van de accommodatie niet meer teruggestort kan worden.

De tocht zelf

De Alternatieve Elfstedentocht wordt voor recreanten op 4 dagen verreden. Wij nemen deel  aan de 3de tocht op dinsdag 28 januari 2024.

Afstanden

Bij inschrijving kun je kiezen voor 2 afstanden, de 100 km prestatietocht en de 200 km alternatieve Elfstedentocht. Laat je hier niet door afschrikken. Je bent niet verplicht om te finishen. Als je denkt dat de 100 km een flinke kluif wordt, kun je je altijd aanmelden voor de 100 km en een eigen doel stellen bij het vertrek.

Inschrijving

Om deel te kunnen nemen aan een van de tochten moet je je niet vergeten aan te melden. De inschrijvingen zijn al open! Inschrijven gaat gemakkelijk via de website van de Alternatieve Elfstedentocht. De inschrijfkosten zijn voor eigen kosten. Zorg dat je je voor 31 december inschrijft want dan krijg je nog korting. Je betaalt dan voor de 200 km 95 euro en voor de 100 km 75 euro. Om je in te kunnen schrijven moet je lid zijn van de AEW, dit kan tegelijk met het inschrijven en kost 30 euro.

Text

Schaatskleding

Schaatsen is over het algemeen in koude omstandigheden, daarom is een schaatspak onmisbaar! We zijn druk bezig met het ontwerpen van een mooi schaatspak zodat we als een groep vertegenwoordigd het ijs op kunnen. Met behulp van de sponsoren streven we ernaar om het pak kosteloos aan jullie aan te kunnen bieden. Een bijpassend jasje zal bijbesteld kunnen worden op eigen rekening. De details en het ontwerp met betrekking tot de kleding volgen later nog.

Pasavond

Op 19 september is de leden BBQ in Bilthoven! Dat lijkt ons de uitgelegen kans voor een pasavond, dus schrijf hem in je agenda. Wij zorgen ervoor dat zowel het pak als het jasje gepast kan worden. We streven ernaar om de kleding van 16 tot 26 september beschikbaar te hebben. Mocht je dus niet op de BBQ aanwezig zijn kun je een andere dag langs komen om kleding te passen (laat ons dit wel even weten).

Helmen

Je schaatsoutfit is natuurlijk niet compleet zonder een helm. De helm wordt gelukkig steeds meer gedragen op de ijsbaan. Als voorstanders van gezond sporten willen wij dan ook onze deelnemers verplichten een helm te dragen. Een fietshelm is daarin een goede start, maar een echte schaatshelm is veiliger. In een schaatshelm zitten namelijk geen gleuven waar mogelijk een schaatsijzer doorheen kan schieten. We hebben voor de deelnemers een mooie deal kunnen sluiten met een schaatsshop voor het aanschaffen van een helm tegen een korting van 50%. Meer informatie en de link voor de korting krijgen de deelnemers na inschrijving.

Goede doel

Op de Weissensee gaan we schaatsen voor het goede doel: Spieren voor Spieren. Dit sluit helemaal aan bij waar de Sportgeneeskunde voor staat. We zijn druk bezig met het opstarten van een actie via spieren voor spieren, waarbij we ons als team laten sponsoren. Na inschrijving ontvang je hierover meer informatie.

Samen trainen

In de voorbereidingen op de Weissensee schaats je niet alleen... het is per slot van rekening toch leuker om samen te trainen. In de periode van oktober tot januari gaan we 4x samen schaatsen op een ijsbaan in Nederland. De gezamenlijke training duurt max. 2 uur, elke training sluiten we af met belangrijke informatie waardoor de voorbereiding op DE tocht nog beter wordt. We schakelen hiervoor gelouterde en ervaren schaatsers en sportartsen in. Het meest passende moment en de locatie worden later bepaald.

Kosten op een rij

Aanbetaling: € 100,-

Vervoer: op eigen gelegenheid

Schaatspak: de VSG trakteert

Schaatsjasje: ong. € 50,- (optioneel)

Helm: ong. €45,- (optioneel, met korting)

Accommodatie: wordt achteraf berekend

Inschrijving Alternatieve Elfstedentocht: 200 km €95,- of 100km €75,- & AEW lidmaatschap €30,-

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren