Ontdek de onderdelen van de summerclass
We hebben een zo gevarieerd mogelijk programma samengesteld, zodat er voor alle doelgroepen binnen onze organisatie passende scholingen beschikbaar zijn. Om iedereen de kans te geven een scholing te volgen die goed past, bieden we in de summerclass regelmatig parallelprogramma’s aan. Dat betekent dat er meerdere scholingen tegelijkertijd plaatsvinden, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jou en jouw functie past. Let goed op de omschrijvingen van de onderdelen. Zo weet je zeker dat je kiest voor scholingen die aansluiten bij jouw functie en situatie. Op die manier haal je het maximale uit de Summerclass! Bekijk hieronder het aanbod en stel je persoonlijke programma samen.
Onderwerpen
Lean werken
Privacy in onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg
Didactiek voor skillslab medewerkers
Declareren
Van skillslab naar kliniek
Laatste ontwikkelingen binnen digitalisatie
Statistiek
Inclusie in het onderwijs
Restaureren
Kalibratie scriptiebegeleiders
Omschrijvingen onderdelen
Grip op declaraties: van regels naar praktijk
Hoe zorg je dat declaraties in één keer goed gaan? Tijdens deze sessie krijg je handvatten je waar je op moet letten bij het declareren, hoe je dit slim kunt aanpakken en hoe je studenten kan begeleiden. Daarnaast wordt ook een inzicht gegeven in de declaraties in relatie tot de CTM begroting en eventuele machtigingen. Er is voldoende ruimte voor vragen en er worden praktijkvoorbeelden gegeven.
Doelgroep: Tandartsen, mondhygiënisten en tandartsassistenten
Van skillslab naar kliniek
"Wat leren jullie ze eigenlijk". Deze vraag wordt vaak gesteld, tijd om daar gezamenlijk antwoord op te geven. Studenten groeien op het Skillslab van scholier naar student en richting de kliniek. Op de kliniek groeien ze door, om uiteindelijk als tandarts ons onderwijs te verlaten. Elk van de stappen in dit proces draagt bij aan de route van VWO naar Praktijk. Wat we studenten leren in de verschillende fases is daarin bepalend. Maar ook hoe docenten naar hun rol daarin kijken. Wat moeten studenten kunnen op de kliniek en klopt de verwachting met de praktijk. In deze sessie gaan we het gesprek aan vanuit de praktische onderdelen. Wat leren studenten op de (pre)kliniek en waarom leren ze het volgens die methode. Wat mag je van ze verwachten in jouw programma en wat is de verwachting van de programma's voor en na jou?
Doelgroep: Docenten tandheelkunde (zowel skills als kliniek)
Diepe Composietrestauraties: Praktisch Protocol van Rubberdam tot Restauratie
In deze interactieve cursus (max. 15 deelnemers per dagdeel) verdiepen we ons in de klinische uitdagingen bij diepe composietrestauraties. Na een compacte theoretische onderbouwing volgt een hands-on training waarin we stapsgewijs de werkwijze aanreiken. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere het effectief aanbrengen van rubberdam bij diepe caviteiten, de keuze en toepassing van matrixsystemen, en een klinisch toepasbare methode voor het gecontroleerd opbouwen van diepe restauraties. De cursus is gericht op klinische docenten en tandartsen binnen de universiteit die hun restauratieve vaardigheden willen verdiepen of opfrissen.
Workshop Lean Six Sigma – Maak je werk slimmer & leuker!
Loop jij tegen onhandige of trage processen aan in je werk? Denk je weleens: “Dit moet toch beter kunnen?” Dan is deze workshop iets voor jou! In één dagdeel leer je op een leuke en praktische manier hoe je met Lean Six Sigma (LSS) processen herkent, verbetert en versimpelt. Geen saaie theorie, maar direct toepasbaar in jouw werk.
Doelgroep: Iedereen die geïnteresseerd is in procesmanagement
Inclusie in het onderwijs
We streven ernaar een opleiding te zijn waar studenten en medewerkers zich gerespecteerd en thuis voelen, ongeacht zichtbare en onzichtbare verschillen in achtergronden, ervaringen, perspectieven, kenmerken en identiteit. Hoe zorg je voor een leeromgeving waarin álle studenten zich welkom, gezien en gehoord voelen? In deze korte scholing verkennen we de basisprincipes van inclusie in het hoger onderwijs. We bespreken praktische voorbeelden, reflecteren op (onbewuste) uitsluiting en reiken handvatten aan voor inclusief lesgeven en communiceren.
Doelgroep: iedereen
Statistics Refresher Session
Are you supervising theses or conducting research and feel like your statistical knowledge could use a quick tune-up? Join us for a refresher session. In this session, we’ll revisit key statistical concepts and methods commonly used in research—from descriptive statistics to hypothesis testing and regression analysis. Whether you’re guiding students or working on your own projects, this is a great opportunity to refresh your understanding, ask questions, and exchange insights.
Please note: this session will be held in English and is also open to other colleagues with an interest in statistics.
Didactiek voor skillslab medewerkers
Voor alle docenten van het Skillslab wordt in de Summerclass de eerste module van de “Teach the Teacher” training gegeven. In de loop van het eerste semester volgen modules 2 en 3. Het "Teach the Teacher" programma van het UMCG richt zich op het verbeteren van de didactische vaardigheden van medische professionals. De cursus biedt inzicht in de leerprocessen bij volwassenen en omvat zowel theorie als praktijk. Er worden feedbackregels geïntroduceerd en deelnemers oefenen met het geven en ontvangen van feedback in verschillende situaties. Het programma is bedoeld voor alle medisch specialisten met opleidingsverantwoordelijkheden en helpt om effectiever les te geven.
Voor het CTM wordt deze cursus aangepast naar onze context, zodat hij beter aansluit bij wat we op het Skillslab doen en beleven. De training wordt gegeven door Agnes Diemers en Arianthe Oudshoorn, die beiden al vaker betrokken zijn geweest bij onderwijs aan onze docenten of studenten. Het is de bedoeling dat in komende semesters andere groepen docenten van het CTM deze training ook gaan volgen. Binnenkort ontvang je nog wat meer informatie en voorbereiding vanuit de organisatoren van de training.
Van Behandelkamer tot Scriptiebeoordeling: Privacy in de Praktijk
Sessie Privacy & Informatiebeveiliging In het onderwijs, onderzoek én de patiëntenzorg werken we dagelijks met gevoelige (persoons)gegevens. Hoe zorgen we ervoor dat we hier op een veilige en verantwoorde manier mee omgaan? Tijdens deze sessie nemen we je mee in de actuele richtlijnen en praktische toepassingen van privacy en informatiebeveiliging.
Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:
Informatiebeveiliging in patiëntenzorg en onderzoeksdata
Privacy in het onderwijs: van toetsresultaten tot studentgegevens
Praktische tips voor veilig digitaal werken
Casussen en recente voorbeelden uit de praktijk – wat ging er mis, wat ging er goed, en wat kunnen we ervan leren?
Doelgroep: Deze sessie is bedoeld voor alle collega’s die betrokken zijn bij onderwijs, onderzoek of zorg binnen het CTM. Samen zorgen we voor een veilige werkomgeving waarin privacy gewaarborgd blijft. Meld je aan en denk mee over hoe we privacy en veiligheid in ons dagelijks werk kunnen versterken!
Laatste ontwikkelingen binnen digitalisatie
Tijdens deze sessie worden de nieuwste digitale ontwikkelingen binnen de tandheelkunde besproken. De sessie biedt inzicht in de mogelijkheden en impact van digitalisering op onderwijs, praktijkvoering en patiëntenzorg.
Doelgroep: Clinici
‘Frame of Reference’-training voor scriptiebegeleiders
Tijdens deze sessie bespreken we de inleiding van de ene thesis en de discussie van een andere. Samen kijken we kritisch naar verschillende scriptieonderdelen, staan we stil bij onze begeleidingsaanpak en werken we toe naar meer samenhang in de manier waarop we begeleiden en beoordelen. Deze ‘frame of reference’-training is bedoeld voor collega’s die actief scripties begeleiden, op bachelor- en masterniveau.
Clinici: Zelfstandig werkmoment Kwaliteitspaspoort en e-learnings
Tijdens deze ochtend is er geen vast programma voor de klinisch medewerkers. Deze tijd kan worden benut om het eigen kwaliteitspaspoort in het LMS bij te werken en de e-learnings van de verschillende vakgroepen te doorlopen. Deze e-learnings zijn oorspronkelijk bedoeld als introductie voor nieuwe medewerkers, maar bieden ook voor ervaren collega’s waardevolle opfrissing en verdieping. Er is een pc-ruimte beschikbaar om rustig te werken. Uiteraard kunnen medewerkers deze ochtend gewoon aansluiten bij de gezamenlijke pauzemomenten van de Summerclass.
Summerclass en startdag 2025

Summerclass en startdag 2025info@aanmelder.nl
Summerclass en startdag 2025info@aanmelder.nlhttps://www.aanmelder.nl/167328
2025-08-25
2025-08-29
OfflineEventAttendanceMode
EventScheduled
Summerclass en startdag 2025Summerclass en startdag 20250.00EUROnlineOnly2019-01-01T00:00:00Z
Nog niet bekendNog niet bekendeenvoudig evenementen organiseren
aanmelder.nl is de software partner voor evenementen.
Klik hier om de software te ontdekken.