Dag van de Amsterdamse Leerling

Dag van de Amsterdamse Leerling

Geachte collega,

Op de ‘Dag van de Leerplicht’ in het voorjaar van 2014 lieten Amsterdamse leerlingen weten hoe schoolverzuim kan worden voorkomen door de school en de schoolomgeving aantrekkelijker te maken. Eén van de aanbevelingen was: betrek leerlingen meer bij school. Want: als je naar de leerlingen luistert zijn ze meer betrokken en verbonden met hun school. Dit jaar pakken we de leerlingparticipatie op: hoe kunnen we dat verder vorm geven?

De komende maand vragen we 1000 leerlingen uit alle Amsterdamse windstreken online om hun ideeën over leerlingparticipatie met elkaar te delen. Op donderdag 16 april komen daarvan ongeveer 50 vertegenwoordigers bij elkaar om conclusies te trekken en acties te definiëren om leerlingparticipatie te stimuleren. Om 14:00 uur presenteren zij hun belangrijkste adviezen en bieden zij schooldirecteuren en wethouder Kukenheim van onderwijs het Manifest van de Amsterdamse Leerlingen 2015 aan.

Wij nodigen u van harte uit om bij deze eindpresentatie van de eerste Dag van de Amsterdamse Leerling aanwezig te zijn. We willen u vragen om niet alleen te komen, maar samen met twee of drie leerlingen van uw eigen school.

U bent 16 april welkom vanaf 13:30 in de raadzaal van het stadhuis (Amstel 1, Amsterdam). Het programma wordt om 15:00 uur afgesloten met een drankje en livemuziek gemaakt door leerlingen van twee VO-scholen.

Het wordt een bijzondere middagdag waarin leerlingen en schooldirecteuren in co-creatie aan de slag gaan. Het doel? Positieve oplossingen vinden om leerlingparticipatie te vergroten. Kortom: Een middag vol inhoud en inspiratie die u zeker niet mag missen.

Graag horen wij of u 16 april bij deze bijeenkomst zult zijn.

Met collegiale groet, namens het OSVO,

 

Jolanda Hogewind - Calvijn met Juniorcollege

Wil Raeven - Pieter Nieuwland College

Jan Matthijs Heinemeyer - Callandlyceum

 

event info app
 event info app