Big Data, the SKY is the limit

Big Data, the SKY is the limit

Big Data, the SKY is the limit


Met de introductie van intelligente energienetten (Smartgrid) komt er steeds meer data beschikbaar vanuit het energienetwerk, maar ook vanuit het domein van klanten en energiemarkten. Big data analytics maakt het mogelijk om deze data om te zetten in informatie over de status van assets en het grid als geheel. Met deze informatie kan vervolgens de betrouwbaarheid van het netwerk (en daarmee de leveringsbetrouwbaarheid) verhoogd worden door het nemen van preventieve maatregelen. Hoewel energie bedrijven steeds meer doordrongen zijn van het belang van big data analytics, is er in de praktijk nog weinig ruimte voor. Slechts bij 20 % van de utilities is big data analytics op dit moment ingebed in de bedrijfsvoering.

Big Data analytics
Op dinsdag 29 mei belicht Dutch Power vanuit verschillende aspecten hoe Big Data analytics (en andere opkomende technologieën) het nemen van besluiten kan ondersteunen. De onderwerpen die aanbod komen hebben betrekking op big data analytics, digital transformation, digitalisering in Energie, blockchain en de toepassingen hiervan binnen energie- en netwerkbedrijven. We zullen het thema big data analytics behandelen in de volgorde van steeds verder geautomatiseerde besluitvorming:

  • Descriptive Analytics: Groeperen van historische data op basis van hun overeenkomst
  • Diagnostic Analytics:  Bepalen van de oorzaak van gedrag in het verleden
  • Predictive Analytics:   Voorspellen van gebeurtenissen aan de hand van het verleden (trends, standaarden en samenhang)
  • Prescriptive Analytics: Het creëren van data-gedreven beslissingen en beslissingsopties

Locatie
Technolution 
Burgemeester Jamessingel 1
2803 WV Gouda

Programma
De inloop start om 13.15. Het programma start om 13.45. Bekijk het gehele programma hier

Kosten
Voor Dutch Power participanten is deelname gratis.

Met vriendelijke groeten,
Stichting Dutch Power 

event info app
 event info app