Power Quality – Spannende Tijden

Power Quality – Spannende Tijden

Spannende Tijden? Ja, want onze elektriciteit moet voldoen aan een bepaalde spannings- en stroomkwaliteit ofwel Power Quality. De spanningkwaliteit is van strategisch belang voor de continuïteit, energie-efficiëntie en veiligheid van de elektrische systemen. Echter die kwaliteit staat onder druk door de opkomst van windmolens, zonneparken, verkabeling van netten, de sluiting van (kolen) centrales en de toename aan elektronica. Kortom spannende tijden! 

Kom daarom op 11 september naar de interactieve bijeenkomst van Dutch Power. Samen met het Cigré study committee C4 ‘System Technical Performances’, gaan we dieper in op de impact van Power Quality en beantwoorden we de volgende vragen:

  • Hoe anticiperen we in Nederland op deze ontwikkelingen?
  • In hoeverre zijn de gevolgen al merkbaar?
  • Hoe garanderen we de continuïteit?

Quality onderwerpen
Sprekers van ACM, TenneT, Netbeheer Nederland, Movares, TATA, HyTEPS en CN Rood geven vanuit verschillende perspectieven een interessante kijk op Power Quality. Onderwerpen als het perspectief van de landelijk netbeheerder, productieprocessen en wet- en regelgeving komen uitgebreid aan bod. 

We beginnen spannend, mis het niet
De bijeenkomst start met een exclusieve rondleiding door het Power Quality lab van de TU Eindhoven. Laat je inspireren en informeren tijdens een interessant kijkje in deze state-of-the-art research facility.

Locatie
TU Eindhoven

Kosten
Voor Dutch Power participanten, studenten en partners is deelname gratis.

conferentie organiseren
 conferentie organiseren