Online Meet up 
‘Pgb: toen, nu en straks’

4 november 2020 | 09:30 - 12:30 uur

 

Op woensdag 4 november 2020 organiseert het ministerie van VWS in samenwerking met Per Saldo, de belangenvereniging voor mensen met een persoonsgebonden budget, de online Meet up ‘Pgb: toen, nu en straks’.

Voor wie?
De online meet up is in het bijzonder bedoeld voor professionals of vrijwilligers die werken met het pgb, maar iedereen is welkom om deel te nemen.

Wat kun je verwachten?
Tijdens de meet up ‘Pgb: toen, nu en straks’ kijken we terug op 25 jaar pgb. In een mini-documentaire gaan we terug in de tijd naar de essentie van het instrument. En zien we via grote en kleine verhalen hoe in de loop der jaren het pgb steeds meer aan terrein wint binnen de politiek en de maatschappij.

In een prikkelende talkshow praten we met Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Aline Molenaar, directeur van Per Saldo, over de huidige stand van het pgb. De gewetensvraag dringt zich op: hoe dicht zitten we nog bij de oorspronkelijke gedachte achter het pgb?

In een mini-college neemt bestuurskundige en filosoof Albert Jan Kruiter van het Instituut voor Publieke Waarden, ons mee in de (on-)mogelijkheden van het instrument pgb. Wat als iemand wel pgb-waardig, maar niet pgb-vaardig is? En hoe maken we onderscheid tussen fraude en fouten?

In twee rondes breakout sessies komen het pgb 2.0, controle & handhaving, informele zorg, pgb-vaardigheid, technologische ontwikkelingen, wetgeving, woon- en ouderinitiatieven en de toekomst van het pgb aan bod.

In het tweede deel van de talkshow blikken we samen met visionairs vooruit naar de toekomst van het pgb. Hoe beïnvloeden economische, technologische en maatschappelijke ontwikkelingen het pgb de komende 25 jaar?

Aanmelden
Aanmelden voor deze online Meet up kan tot uiterlijk 1 november 2020 via deze link.