Automatisering in het elektriciteitsnet: We regelen het samen

Automatisering is een driver for change in de energiesector en van groot belang voor de kosteneffectiviteit, veiligheid en leveringszekerheid van de netten. Op donderdag 18 april brengen we daarom energieproffesionals werkzaam bij netbeheerders en automatiseerders bijeen, want ‘we regelen het samen’. Je krijgt een overzicht van de huidige stand van zaken en de belangrijkste ontwikkelingen. Daarbij kijken we zowel naar de technische invulling als de organisatorische impact en het resultaat.
 

In welke fase zit jij?
Bij het automatiseren van de elektriciteitsinfrastructuur onderscheiden we 6 fases. Het gaat van fase 0 waarin geen sprake is van automatisering, maar monteurs op reguliere basis gepland onderhoud uitvoeren en storingen oplossen, via fases waarin sensoren worden geplaatst en data-analyses worden uitgevoerd, tot aan fase 5. In deze laatste fase wordt het systeem dat autonoom de beste scenario’s selecteert en uitvoert, op een hoger abstractieniveau verder geoptimaliseerd.

Als we stellen dat het hoogspanningsgebied vaak al in een hogere fase zit dan het midden- en laagspanningsgebied, welke lessons learned hebben de hogere netdelen dan voor de lagere gebieden, en wat is er anders?

Haal op 18 april de kennis, de inspiratie en het vertrouwen om een vervolgstap naar de volgende automatiseringsfase te kunnen zetten! Meld je vandaag nog aan.
 

Spannend programma
Met inspirerende sprekers en pakkende voorbeelden van innovaties en bereikte resultaten uit het hoogspannings-, middenspannings- en laagspanningsgebied. Denk o.a. aan SASensor, Smart Cable Guard, DALI, ontwikkelingen bij Smart Grid Westland en data-analyses.  

Bekijk hier het hele programma.

Wanneer
Donderdag 18 april van 13:30 tot 18:00 uur

Waar
Technolution B.V.
Burgemeester Jamessingel 1, 2803 WV Gouda

Kosten
Voor Dutch Power-participanten, studenten en partners is deelname gratis.

 

Met vriendelijke groet,
Dutch Power


*Met deze aanmelding geef je toestemming dat je persoonsgegevens in het e-mailbestand van Dutch Power worden opgenomen en gebruikt worden om je op de hoogte te houden over de bijeenkomst en andere evenementen van Dutch Power. Heb je hier bezwaar tegen, stuur dan een e-mail naar info@dutchpower.net