Tuinbouwondernemer zoekt geld

Tuinbouwondernemer zoekt geld

U bent handelaar, kweker of toeleverancier in de tuinbouw in Zuid-Holland en u wilt innoveren. Een technische innovatie, een nieuw verdienmodel, een nieuwe vorm van transport, verpakken of vermarkten, een nieuw marktconcept (wellicht samen met ondernemers uit andere sectoren) of misschien een hele andere innovatie. Maar hoe gaat u dat financieren? Collectieve gelden zijn er niet veel meer, banken stellen hoge eisen en subsidies bieden ook niet altijd soelaas.

Welke financieringsmogelijkheden voor innovatie
zijn er?

Hoe werken ze en hoe kom je er als tuinbouw-
ondernemer mee in contact?

Deze vragen staan centraal tijdens de bijeenkomst ‘Tuinbouwondernemer zoekt geld’ op dinsdag 17 juni as. van 8.00 uur tot 14.00 uur in De Westlandse Druif in Monster. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze bijeenkomst.

Programma:

8u00 Ontvangst en registratie

8u30 Welkom door dagvoorzitter Jan Willem Griep, voorzitter van de Vakbeurs voor de Boomkwekerij (Plantarium)
Investeren in innovatie door Rinke Zonneveld (directeur InnovationQuarter) en Anne-Claire van Altvorst (Programmamanager Horticulture InnovationQuarter)

09u00 Blok 1 Presentaties: welke financieringsmogelijkheden zijn er?
U wordt in korte presentaties van verschillende sprekers meegenomen in verschillende financieringsmogelijkheden. Hoe kunt u uw innovaties financieren door gebruik te maken van crowdfunding (CrowdAboutNow), welke alternatieve financieringsmogelijkheden zijn er (Holland Corporate Finance), wat kan het fonds van de regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter u bieden, hoe financiert u uw hoog-risico apparatuur en faciliteiten met rentedragende kredieten (Mibiton) en wat het Innovatiefonds en het fonds Duurzame Innovaties Tuinbouw van de Rabobank inhouden.

10u30 Pauze

11u00 Blok 2 Tafelgesprekken: hoe werken deze financieringsvormen?
Elke spreker uit blok 1 krijgt een tafel toebedeeld, waarbij u aan kunt schuiven. In twee rondes wordt, mede op basis van ervaringen, gediscussieerd over de werking van de diverse financieringsvormen en heeft u de mogelijkheid vragen te stellen aan de spreker. U kunt dus bij 2 verschillende tafels aanschuiven.

12u30 Plenaire afsluiting door dagvoorzitter Jan Willem Griep

12u45 Lunch

13u00 Blok 3 Persoonlijk contact: 1-op-1 in gesprek met potentiele financiers
In een persoonlijke gesprek van ongeveer een half uur met een van de sprekers kunt u uw innovatieproject of –idee voorleggen en uw specifieke vragen stellen. U kunt zich bij het aanmelden voor de bijeenkomst opgeven voor een vrijblijvend gesprek met een van deze financiers. Wellicht levert dit u een idee op voor een nieuwe financier voor uw innovatieproject!

Wilt u zich aanmelden voor de bijeenkomst ‘Tuinbouwondernemer zoekt geld’? Dat kan via de link hieronder.
De bijeenkomst is uitsluitend bedoeld voor tuinbouwondernemers (productie, toeleveranciers, agrologistiek en handel) uit Zuid-Holland.

Heeft u vragen over de bijeenkomst? Stuurt u dan een mail naar events@innovationquarter.nl. Wij nemen dan contact met u op.

Met vriendelijke groet,

InnovationQuarter
Rinke Zonneveld (directeur)
Francis Quint-Griep (Hoofd Participatie en Financiering)
Anne-Claire van Altvorst (Programmamanager Horticulture)