08 oktober 2014

10:30 - 11:00

Ontvangst leden.

11:00 - 11:30

Korte inleiding over het programma van de dag.
Theo Koster, directeur NEVAT.

Openingsspeech door NEVAT voorzitter Ton de Bruine met een actuele tussenstand over de vitaliteit van het toelevernetwerk. Hoe staan de NEVAT-leden ervoor?
Ton de Bruine, voorzitter NEVAT en directeur Brinks Metaalbewerking.

Hoe gaat het met de leden?
Uitslag bedrijfsontwikkelingenquete NEVAT-leden door Anne Nijmeijer, Businesscoach NEVAT

11:30 - 12:00

Introductie en korte presentatie door Herman van Bolhuis.
Herman van Bolhuis, Director CIONET, Partner Assembl3D / Co-organiser TEDxBloemendaal

12:00 - 12:30

Pitches

12:30 - 13:30

Lunch
Presentaties sectorgroepen en de mogelijkheid om elkaars display te bekijken.

13:30 - 14:10

Robert Kirschbaum.

The Balancing Act between
Radical and Incremental Innovation

Het is de passie van Rob Kirschbaum (VP Open Innovation DSM) om innovatie te managen en te vertalen naar marktsucces. Zo snel mogelijk en met een acceptabel risico profiel. Dat deed hij onder ander voor de Dyneema-vezel en diverse engineering plastics zoals Stanyl (een hoge temperatuur bestendige Nylon).

In 1997 werd hij benoemd als directeur van de “DSM New Business Development Corporation” dat sinds 2006 is ondergebracht in DSM Innovation Center; sinds 2009 rapporteert hij aan de CTO (Chief Technology Officer)

Hij heeft de afgelopen dertig jaar de omslag van DSM van nabij meegemaakt, waarbij business modellen soms compleet op de schop ging. In het verleden ging het om het winnen en het aan de man brengen van grote hoeveelheden kolen of commodity plastics (kostprijs plus). Tegenwoordig zijn gezondheid, voeding en materialen de drie gebieden waarop DSM waarde creëert met technologie, producten en oplossingen die het leven beter, aangenamer maken. De hoogte van de factuur wordt al lang niet meer bepaald door kostprijs plus, maar door de waardevolle oplossing die (bijvoorbeeld) medische specialisten voor patiënten bereiken.

14:10 - 15:00

2de groep pitches

14:30 - 15:00

Hans Dijkhuis. (co-founder ValueSourcing BV)

Ketensamenwerking.

Heeft aan de wieg gestaan van value sourcing. Hij zet zijn kennis tegenwoordig niet alleen in voor ASML, maar ook voor andere maakbedrijven binnen de Nederlandse maakindustrie. Steeds staan waardecreatie en innovatie in toeleverketens centraal.
In zijn presentatie gaat hij in op samenwerking. Hoe doe je dat nu met gespecialiseerde mkb bedrijven in de hightech? Wat zijn de valkuilen? Volgens hem bieden de huidige bilaterale klant-leveranciersrelaties in de nabije toekomst geen oplossingen om een balans te vinden in dynamische eco-systemen die worden gevormd door klanten, OEM-ers en toeleveranciers. Hoe gaan we dit met elkaar inhoud geven?

15:00 - 15:30

Pitches

15:30 - 16:15

Pauze
Presentaties sectorgroepen en de mogelijkheid om elkaars display te bekijken.

16:15 - 16:45

Marco Beijersbergen.
Is een bruggenbouwer tussen de wetenschap en technologische bedrijven. Het is zijn missie om meetproblemen in productieomgevingen op te lossen met geavanceerde imaging systemen die in laboratoria gemeen goed zijn.
In het dagelijks leven is hij directeur-eigenaar van Cosine Research BV en Cosine Science & Computing BV. .

In zijn presentatie richt hij zich op toepassing van advanced instrumentation in de agro en food. Het dilemma waar hij tegenaan loopt: “Hoe krijgen we de technologische innovaties van de samenwerkende MKB bedrijven versneld naar deze Agro & Food equipment bouwers die van huis uit verticaal geïntegreerd zijn?”

16:45 - 17:15

Pitches

17:15 - 18:15

Ronald de Boer.

Elkaar de bal toespelen.

Bij u ongetwijfeld bekend als beroemd oud-voetballer en inmiddels enthousiast voetbalanalist voor wedstrijden uit de eredivisie en het Nederlands elftal. Maar De Boer – die vier seizoenen in Qatar speelde en die dit land heeft geholpen bij het winnen van het WK-bid – is tevens een uitstekende ambassadeur om het Nederlands bedrijfsleven in Qatar te introduceren. In het kader daarvan is hij twee keer mee geweest als missieleider met de FME handelsmissie naar Qatar.
Tijdens een interactieve ‘Q&A-sessie’ geeft Ronald de Boer antwoord op al uw vragen en komt met aansprekende anekdotes. Zo openhartig heeft u hem nooit eerder meegemaakt.

18:15 - 19:15

Aperitief

19:15 - 21:00

Diner

event engineers gezocht
 event engineers gezocht