Herman van Bolhuis en Ronald de Boer geven u elk vanuit hun eigen vakgebied en interesse een boeiende kijk op de belangrijkste doelstelling van de dag: het onderlinge netwerk binnen NEVAT versterken met als resultaat gezamenlijk tot nieuwe business te komen.

Herman van Bolhuis; moderator

Herman van Bolhuis is al heel lang gegrepen door de invloed van nieuwe technologie op mens, organisatie en maatschappij. Hij kan daar zeer diepgaand en enthousiast over vertellen. In de jaren negentig van de vorige eeuw heeft hij midden in de internetontwikkeling gestaan (boek: Cyberspace Reflections) en die ervaring neemt hij mee in de huidige tijdgeest. Als kritisch observator neemt hij een aantal wereldwijde trends waar, die een enorm veranderingspotentieel in zich dragen.

De 3e fase van Internet. Fase 1 van Internet is Information & Search (kampioen: Google), Fase 2 is Social (kampioenen, Facebook en Twitter), Fase 3 van Internet zal veel meer zitten in de ‘echte’ wereld. Zoals 3D printing. Herman kan fascinerend vertellen over de invloed van 3D printing op de industrie, gezondheidszorg, foodsector en vele andere branches. Hij schetst een beeld van de invloed die 3D printing heeft op ons zelf, onze organisatie en de maatschappij. Deze ontwikkeling gaat in veel sectoren de economische waardeketen veranderen. Hij is inspirator en initiatiefnemer van het 3D Makerszone te Haarlem. Doel hiervan is om bedrijven, instellingen en overheden de eerste stappen te laten zetten met 3D-printontwikkeling. Welke techniek past bij uw organisatie en regio? Welke stap gaat u maken?

 

Ronald de Boer; gast

Ook aanwezig op de NEVAT B2B dag – tevens het 35 jarig bestaan van NEVAT – is Ronald de Boer. Bij u ongetwijfeld bekend als beroemd oud-voetballer en inmiddels enthousiast voetbalanalist voor wedstrijden uit de eredivisie en het Nederlands elftal. Maar De Boer – die vier seizoenen in Qatar speelde en die dit land heeft geholpen bij het winnen van het WK-bid – is tevens een uitstekende ambassadeur om het Nederlands bedrijfsleven in Qatar te introduceren. In het kader daarvan is hij twee keer mee geweest als missieleider met de FME handelsmissie naar Qatar.

Tijdens een interactieve ‘Q&A-sessie’ geeft Ronald de Boer antwoord op al uw vragen en komt met aansprekende anekdotes. Zo openhartig heeft u hem nooit eerder meegemaakt.

Marco Beijersbergen; spreker

Marco Beijersbergen is een bruggenbouwer tussen de wetenschap en technologische bedrijven. Het is zijn missie om meetproblemen in productieomgevingen op te lossen met geavanceerde imaging systemen die in laboratoria gemeen goed zijn.

In het dagelijks leven is hij directeur-eigenaar van Cosine Research BV en Cosine Science & Computing BV. Deze bedrijven voeren onder andere onderzoeks- en ontwikkelingsopdrachten uit voor ESA. Tevens is hij managing director van twee spin off bedrijven (3D-one: en Condi Food). Hier is het zijn passie om moderne vision- en inspectie-systemen in te zetten om de voedselveiligheid te vergroten.

In zijn presentatie richt hij zich op toepassing van advanced instrumentation in de agro en food. Het dilemma waar hij tegenaan loopt: “Hoe krijgen we de technologische innovaties van de samenwerkende MKB bedrijven versneld naar deze Agro & Food equipment bouwers die van huis uit verticaal geïntegreerd zijn?”

 

Rob Kirschbaum, spreker

Het is de passie van Rob Kirschbaum (VP Open Innovation DSM) om innovatie te managen en te vertalen naar marktsucces. Zo snel mogelijk en met een acceptabel risico profiel. Dat deed hij onder ander voor de Dyneema-vezel en diverse engineering plastics zoals Stanyl (een hoge temperatuur bestendige Nylon).

In 1997 werd hij benoemd als directeur van de “DSM New Business Development Corporation” dat sinds 2006 is ondergebracht in DSM Innovation Center; sinds 2009 rapporteert hij aan de CTO (Chief Technology Officer)

Hij heeft de afgelopen dertig jaar de omslag van DSM van nabij meegemaakt, waarbij business modellen soms compleet op de schop ging. In het verleden ging het om het winnen en het aan de man brengen van grote hoeveelheden kolen of commodity plastics (kostprijs plus). Tegenwoordig zijn gezondheid, voeding en materialen de drie gebieden waarop DSM waarde creëert met technologie, producten en oplossingen die het leven beter, aangenamer maken.  De hoogte van de factuur wordt al lang niet meer bepaald door kostprijs plus, maar door de waardevolle oplossing die (bijvoorbeeld) medische specialisten voor patiënten bereiken.

 

Hans Dijkhuis, spreker

Hans Dijkhuis heeft aan de wieg gestaan van value sourcing. Hij zet zijn kennis tegenwoordig niet alleen in voor ASML, maar ook voor andere maakbedrijven binnen de Nederlandse maakindustrie. Steeds staan waardecreatie en innovatie in toeleverketens centraal.

In zijn presentatie gaat hij in op samenwerking. Hoe doe je dat nu met gespecialiseerde mkb bedrijven in de hightech? Wat zijn de valkuilen? Volgens hem bieden de huidige bilaterale klant-leveranciersrelaties in de nabije toekomst geen oplossingen om een balans te vinden in dynamische eco-systemen die worden gevormd door klanten, OEM-ers en toeleveranciers. Hoe gaan we dit met elkaar inhoud geven?

deelnemersregistratie software
 deelnemersregistratie software