Parallelsessies

Uiteenlopende perikelen rondom inzage in medische informatie
Workshop 1 door mr. Annelies Wilken, auteur van de Medische Paragraaf bij de GBL

In het medisch beoordelingstraject doen zich nog steeds veel vragen voor rondom inzage in medische informatie. In deze workshop passeert een aantal vragen de revue:
Welke personen hebben inzage in medische informatie van het slachtoffer?
Wanneer kan er inzage worden gevraagd in de medische voorgeschiedenis van het slachtoffer?
Heeft de schadebehandelaar inzage in een medisch deskundigenbericht?
Welke rol speelt de medische machtiging in het geheel? Onder leiding van Annelies Wilken worden de antwoorden op deze vragen en eventuele vragen van de deelnemers besproken en bediscussieerd.

MH17; vliegramp en rechtshulp
Parallelsessie 2 m.m.v. drs. Victor Jammers, Slachtofferhulp Nederland, mr. Oswald Nunes, LSA, en mr. Veeru Mewa, ASP

Op 17 juli 2014 stortte een Boeing 777-200ER van Malaysia Airlines met vluchtnummer MH17 neer in het Oost-Oekraïense Donetsk. Slachtofferhulp Nederland coördineert de opvang van en hulp aan de nabestaanden. Daarbij wordt ook samengewerkt met de verenigingen van letselschadeadvocaten LSA en ASP.

Speakers Corner – Digitalisering en het DGB
Parallelsessie 3 m.m.v. iLetsel, Axell Claims, Klik en Regel en Aquarius

Werken met een DGB: wat betekent dat voor de inrichting van je werkproces? Welke systemen zijn voorhanden en wat zijn daarvan de mogelijkheden? Waarmee moet je rekening houden bij de keuze voor een systeem? De presentaties in de Speakers Corner helpen op weg naar meer transparantie en meer greep op letselschadezaken, voor alle betrokkenen.

Veelgestelde vragen over De Letselschade Richtlijnen
Workshop 4 door dr. Esther Engelhard, voorzitter Werkgroep Materiële Normering

Binnen De Letselschade Raad zorgt de Werkgroep Materiële Normering voor materiële en procedure normering, gericht op een soepel verloop van het proces van schadeafhandeling. Het draagvlak voor De Letselschade Richtlijnen is groot, in de letselschadepraktijk, maar ook binnen de rechterlijke macht. In deze workshop gaan leden van de werkgroep Materiële Normering in op veel gestelde vragen en veel voorkomende misvattingen. De deelnemers aan de workshop kunnen vooraf vragen insturen. Een selectie daarvan dient als casus en is onderwerp van discussie.

Geweldloze communicatie
Workshop 5 door Jan Carel van Dorp, gecertificeerde trainer Geweldloze communicatie

'Weet je wel wat je zegt?' Woorden kunnen kapot maken, maar ook bruggen slaan en helend werken. Geweldloze Communicatie, het gedachtegoed van Marshall Rosenberg, helpt je stevig in het leven te staan, helder te zeggen wat je wilt èn duidelijk te horen waar het de ander om gaat. Dit vergroot de kans om respectvol en assertief te bereiken wat je wilt, in overleg met anderen. Geweldloze Communicatie leidt tot de vaardigheid om in verbinding te blijven, zelfs als het lastig wordt, en om authentiek voor jezelf op te komen met respect voor de ander.

Begeleiding slachtoffers
Workshop 6 door Louise Busker en Remco Holstege, gecertificeerd trainers NLP

Ieder mens heeft doelen, maar soms zorgen omstandigheden - binnen of buiten jezelf - dat je niet doet wat je eigenlijk graag wilt, namelijk: de dingen die je dichter tot je doel brengen. Neem jij de regie om te gaan voor wat je wilt?
Als slachtoffer van een ongeluk kunnen veel aspecten maken dat je niet meer in beweging komt; je belandt in de overlevingsmodus. In het letselschadeproces valt veel te verbeteren door het slachtoffer echt centraal te stellen en samen te werken op basis van wederzijds vertrouwen. Het klinkt eenvoudig, maar hoe doe je dat? In deze ervaringsworkshop leer je wat jij kunt doen om (weer of nog meer) in beweging te komen.

kaartverkoop
 kaartverkoop