Werksessies

 

Er zijn twee rondes met werksessies tijdens het congres over energiebesparing, duurzame opwekking en duurzame mobiliteit.

In elke werksessie presenteert een (Bosch) bedrijf of organisatie haar aanpak op het betreffende thema en maakt u een plan van aanpak voor besparing in uw eigen organisatie.

 

De eerste ronde:

1. Meer samenwerking, minder kilometers.

Wie werkt, heeft leveranciers, klanten of collega’s. En overlegt dus. Dat kan snel, veilig, goedkoop en zonder reistijd – ook op afstand. Ricoh inspireert.

2. Zo snel verdient u een zonnestroominstallatie terug. (En met de winst koopt u een Tesla)

Stel met een rekenmodel van het BEC vast hoe u een zonnestroominstallatie terugverdient. De investering levert het drievoudige op en brengt een Tesla binnen handbereik.

3. Nieuw licht op verlichting.

Traditionele verlichting gebruikt vaak twee tot drie maal zo veel energie als HF-TL-buizen, LED of inductieverlichting. Ontdek de mogelijkheden en eventuele financieringsvormen om nu over te schakelen.

4. Meten is weten én is besparen.

Het meten van het energieverbruik is vaak al voldoende om tot gedragsverandering en besparing van energie te komen. Tot wel 10 procent, zo leert de ervaring. We leren u hoe te meten en dit te interpreteren.

5. Profiteer van warmte en kou, in een nieuw en bestaand gebouw.

Wat komt er bij kijken als u een nieuw gebouw van warmte- en koudeopslag wilt voorzien? En kan dat ook bij een bestaand gebouw?

6. Business met CO2 reductie

Het bekendste voorbeeld is de CO2-prestatie-ladder waarmee bedrijven een financieel voordeel behalen bij openbare aanbestedingen. Andere voorbeelden zijn bedrijven die een marktvoordeel hebben omdat hun afnemers eisen stellen aan de CO2-footprint. Ontdek ho u uw footprint bepaald en de ladder beklimt.

 

De tweede ronde:

1. Er zit goud in uw grond.

De opslag van warmte en kou (WKO) is hartstikke duurzaam. Uw grond is goud waard. Volg de stappen op weg naar een optimale WKO en laat de gemeente helpen.

2. ‘s-Hertogenbosch klimaatneutraal in 2050

Schiet het al een beetje op met het klimaatneutraal maken van de stad? Tijdens een workshop stellen we vast waar we staan, wat er kan en moet gebeuren, of we moeten versnellen en hoe dan.

3. Ander gedrag begint bij andere communicatie.
Het moet anders. Maar hoe maken we mensen enthousiast om het anders te gaan doen. Iedereen roept voor verandering te zijn en iedereen lijkt wars van verandering. Hoe komt dat toch? En hoe maken we mensen enthousiast voor verandering? Voor duurzaamheid? Een inspirerende sessie over communicatie bij veranderingen.

4. Nul op de meter in 800.000 woningen.

Afspraak is afspraak: in 2050 hebben maar liefst 800.000 woningen in Brabant nul op de meter. En in 2017 zijn dat er al duizend. Hoe? Laat u informeren en motiveren. En denk hardop mee.

5. In vijf stappen naar CO2-neutraal.

Geld verdienen en de wereld helpen. Rob van der Rijt, oprichter van Klimaatplein.com en ook nog eens Bosschenaar, leert u hoe u het in vijf stappen voor elkaar krijgt. En hoe moeiteloos dat gaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

deelnemersregistratie software
 deelnemersregistratie software