Tijdens het congres zullen de volgende sprekers een bijdrage leveren:

Richard de Hoop    
 

Richard de Hoop is een betrokken, levendige, energieke, realistische optimist die muziek als metafoor en inspiratiebron inzet om zijn boodschap nog beter te laten klinken. Als ondernemer heeft hij sinds 1991 een 4 tal bedrijven in de HRM dienstverlening opgezet en 2 daarvan in 2006 verkocht. In 2014 heeft hij na het schrijven van zijn 2de boek: "Topteams zijn toekomstmakers"het e-learning platform Teamtalenttraining gelanceerd waarmee het mogelijk wordt om online teamtalenten te ontwikkelen. Als entert®ainer is hij sinds 1995 actief en schrijft en spreekt hij op een unieke wijze over thema's zoals:

Richard de Hoop is al op jonge leeftijd gegrepen door de kracht van het woord en de kracht van muziek. Daarom is het ook niet verwonderlijk dat juist de combinatie van deze beide zijn optreden tot een unieke ervaring maakt. Hij neemt u mee in de wereld van instrumenten die zich gemakkelijk laten vergelijken met karakters van mensen. Bespeelt u de praktische bas of de enthousiaste trompet? Hoe laat ik al die verschillende instrumenten (lees karakters) met elkaar samenwerken. Hoe klinkt de melodie in uw samenwerking met collega's? Inspirerend of meer Chopin's dodenmars! Bent u omringt door vrolijke noten, zachte noten, voetnoten of valse noten? Samen op zoek naar het instrument dat bij u past, waar u virtuoos op kunt worden. Geen eendagsvlieg maar evergreens. Kortom "I've got the music in me" en samen halen we het eruit!

     
Noam Grossmann    
 

Noam Grossmann is vestigingsmanager van Orthocenter Amsterdam Noord. Noam heeft in 1994 succesvol zijn tandarts opleiding afgerond en heeft daarna 5 jaar als tandarts gewerkt, hij behaalde zijn specialisatie in de orthodontie aan de Hebreeuwse Universiteit Hadassah in Jerusalem (Israël) in 2004. Een orthodontist onderscheidt zich van een gewone tandarts door zijn vergaande specialisatie. Noam is in 2006 naar Nederland geïmmigreerd en werkt sindsdien bij Orthocenter. Noam is lid van de NVVO (Nederlandse Vereniging van Orthodontisten) en van de European en American Orthodontic Associations.

Om het op peil houden en verbeteren van de zorg volgt Noam regelmatig seminars, trainingen en woont zij conferenties bij. Daardoor heeft hij ruime ervaring opgedaan in de multidisciplinaire behandeling van patiënten van alle leeftijden. Door zijn achtergrond en educatie heeft Noam een brede kennis van orthodontie op internationaal niveau. 

     
Ellen Zwart    
 

Sinds 2001 ben ik actief als communicatietrainer in het onderwijs en de gezondheidszorg.

Daarvoor heb ik 25 jaar als mondhygiënist gewerkt, dus ik ken het klappen van de zweep. Door mijn ervaring met allerlei patiënten kan ik eenvoudig een vertaling maken naar de werkvloer. Mijn opleiding tot communicatietrainer heb ik behaald aan het NTI-NLP instituut te Limmen in 1999. Sinds 2010 ben ik ook lid van het NTI-NLP gilde voor trainers.


Naast de trainingen die ik geef, werk ik ook als trainingsacteur voor collegatrainers in verschillende trainingen. Dit is aantrekkelijk werk, omdat ik precies weet wat de trainer met de training wil bereiken en hoe ik daarin het beste kan ‘optreden’ in het oefencontact met de deelnemers. Op deze manier neem ik regelmatig de rol van patiënt op me en help de deelnemers hun effectieve manier van communiceren te vergroten.


Enthousiasme en betrokkenheid zijn naast gerichte deskundigheid de pijlers waarmee ik de deelnemers tegemoet treed. Voor mij is het belangrijk dat de deelnemers met een goed gevoel de workshop of training afsluiten en zin hebben om de vaardigheden in de praktijk toe te passen.

     
Carry Gresnigt-Bekker    
 

Ik coach, geef communicatie trainingen en workshops. Mijn specialiteit is Motivational Interviewing, een gesprekstechniek om patiënten te motiveren tot gezond gedrag, zoals hun mondhygiëne verbeteren of hun voedingspatroon aanpassen. Ook is Motivational Interviewing een effectieve techniek om mensen te motiveren te stoppen met roken. 

Mijn passie en plezier in het werk is om mensen te stimuleren hun potentie en talenten in te zetten. Met meer plezier in het leven te staan. 
Mijn doelstelling is om het beste in mensen naar boven te halen.

     
Teun Rietmeijer    
 

A.G.M. (Teun) Rietmeijer (1946) studeerde tandheelkunde van 1966 tot 1973 aan de Universiteit van Amsterdam. Hij begon als dienstplichtig tandarts in Seedorf in Duitsland.

Vanaf 1974 tot 2010 is hij werkzaam geweest als tandarts in zijn solopraktijk in Laren. Vanaf 2009 zet hij zich in voor de Kruispost in Amsterdam en voor het werk van Dental Health International Nederland.

Teun Rietmeijer bekleedde diverse bestuursfuncties bij de NMT. Zo nam hij tien jaar lang de leiding van de NMT-afdeling ‘t Gooi voor zijn rekening. Sinds 2006 is hij voorzitter van het Ivoren Kruis. Hij is tevens voorzitter van de huidige werkgroep herziening Richtlijn infectiepreventie in mondzorgpraktijken (WIP).

Hij is gehuwd en heeft 3 zonen en 3 kleinkinderen. Sinds november 2006 is hij voorzitter van het Ivoren Kruis. Teun Rietmeijer vindt zijn voorzitterschap van het Ivoren Kruis een voorrecht. “Het is prachtig om je zo intensief met preventie bezig te houden.”

deelnameregistratie
 deelnameregistratie