Workshop Plastic Fantastic? Value Creation by (re)connecting the Chain

Workshop Plastic Fantastic? Value Creation by (re)connecting the Chain

Geachte heer/mevrouw,

Bent u geïnteresseerd in chemische recycling technologie? Ondernemer in kunststof recycling? Bent u benieuwd naar de toekomstvisie van een ondernemer in deze business zoals QCP?
Wilt u uw eigen concept laten challengen of zoekt u nog ketenpartners om uw concept te versterken? Wilt u een beeld krijgen van welke technologieën en business cases complementair zijn?

Wij zijn afgelopen jaar allerlei mensen tegengekomen met dergelijke interesses en nodigen u uit voor een interactieve middag op 7 juli in Rotterdam:

 

Plastic Fantastic? - Value Creation by (re)connecting the Chain

 

Mechanische recycling richt zich succesvol op thermoplasten (PET, PE, PP, PU, PVC, PS) met een hoge zuiverheid. Toch belandt meer dan 50% van het gebruikte plastic nog bij het restafval of wordt laagwaardig toegepast. Er is dus nog veel ruimte voor waarde creatie uit gemengde plastic stromen via chemische recycling: een kans voor de chemische sector en BV Nederland.

Ontdek tijdens deze workshop wat dat voor u kan betekenen en bouw mee aan een toekomst zonder kunststof afval. Aan het einde van de middag willen we dat u naar huis gaat met inspiratie en ideeën over deze vraag:

Welke set van technologiën, business cases en partners hebben we nodig om in 2025 100% van ons plastic te recyclen en deze groeikans volledig te benutten?

Wanneer?

07 Juli 2015 van 13.00-18.00

Waar?

RDM Campus Rotterdam

Programma

Om aan de slag te gaan met dit thema hebben wij een selecte groep ondernemers, wetenschappers en beleidsmakers uitgenodigd voor het volgende programma:

13.30 - 14.30

Kennis en inspiratie: een aantal sprekers, waaronder Innovation manager van QCP Francois Essers, zullen hun visie geven op de toekomst van plastics recycling en de rol van de chemische route hierin

14.30 - 16.30

Discussie aan de hand van stellingen onder leiding van moderator Onno Kruitwagen: chemische recycling alternatieven worden van alle kanten belicht waardoor een beeld ontstaat van de meest kansrijke opties. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. feedstock en product kwaliteit, kritische doorzet, TRL, ondernemingsbereid en -barrières

16.30 - 18.00

Doorschakelen met de juiste keten partners tijdens een gefocusde verbindingactiviteit en een vrijblijvende borrel

Aanmelden

Deelname is gratis. Registreer u zo snel mogelijk door op de onderstaande link te klikken. We kijken er naar uit om u in Rotterdam te mogen verwelkomen!

Voor meer informatie kijk op de website of neem contact op met Tessa Vlaanderen.

 

Met vriendelijke groet,

Namens M2i, het Brightlands Materials Center, ISPT, TNO en het Circularity Center,


Florens Slob

Managing Director Circularity Center

deelnemersregistratie
 deelnemersregistratie