Een speciale editie

 

Nederland krijgt een Nationale Wetenschapsagenda. Dat is niet alleen belangrijk voor de wetenschap, maar ook voor de wetenschapscommunicatie. De manier waarop ideeën voor die agenda verzameld werden was vernieuwend, namelijk door wetenschappers, bedrijven, instellingen én het algemene publiek vragen te laten stellen. Wat betekent de wetenschapsagenda voor het veld van de wetenschapscommunicatie? Welke kansen of problemen levert dit op? Wat moet er een volgende keer beter? Kunnen we leren van ervaringen elders?

Op vrijdag 25 september 2015 organiseren NEMO en De Praktijk een speciale editie van de Vakconferentie wetenschapscommunicatie. In NEMO te Amsterdam komen we ’s middags bij elkaar om spreken en te luisteren; te debatteren en te netwerken. En ’s avonds begint het Discovery festival, ook in NEMO, zodat de diehards zich daarna kunnen onderdompelen in dit festival waarin wetenschap en fun hand in hand gaan.

De inhoud van de conferentie staat nog niet vast; wel weten we dat we beginnen met de keynotelezing door Alexander Rinnooy Kan, één van de voorzitters van de Nationale Wetenschapsagenda. Hij licht zijn ideeën over het gekozen proces dan toe. Daarna gaan we met elkaar in gesprek tijdens break-out-sessies met verschillende invalshoeken.

Op 11 april 2016 is de volgende reguliere Vakconferentie Wetenschaps-communicatie. Dit keer in Utrecht, waar we te gast zijn in het Academiegebouw van de jubilerende Universiteit Utrecht.  

 

jouw online aanmeldformulier
 jouw online aanmeldformulier