aanmelder.nl, eenvoudig evenementen organiseren

Eerste steenlegging Rain(a)way Garden

Geachte heer/mevrouw,

Op dinsdag 29 september zal om 12.55 uur de eerste steen gelegd worden in de Rain(a)way Garden van het Zomerhofkwartier Rotterdam.

De Rain(a)way Garden zorgt voor een snellere afvoer en infiltratie van regenwater en draagt zo bij aan een klimaatbestendige stad. Door de innovatieve Rain(a)way tegels kunnen piekbuien beter worden opgevangen waardoor riolen minder belast worden en wateroverlast wordt beperkt. Bijzonder aan deze tuin is dat de Topsectoren Watertechnologie en Creatieve Industrie elkaar op deze plek ontmoeten. De eerste steen zal gelegd worden door Henk Ovink (Nederlands eerste Watergezant), Wim Kuijken (Deltacommissaris), Paul van den Eijnden (Hoogheemraad Schieland en Kirimpenerwaard) en Pex Langenberg (Wethouder gemeente Rotterdam).

De Rain(a)way Garden is onderdeel van het Zomerhofkwartier, een Rotterdamse wijk waar met diverse ondernemers en wijkbewoners, samen met de gemeente Rotterdam en het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK), gewerkt wordt aan klimaat adaptieve maatregelen. Het inspelen op de veranderende leefbehoeften in de stad, een aantrekkelijkere wijk en een wijk die klaar is voor piekbuien en langere perioden van droogte die veroorzaakt worden door klimaatveranderingen is het doel van dit gezamenlijke project.

De eerste steen zal om 12.55 uur gelegd worden. U wordt om 12:45 verwacht aanwezig te zijn aan de Heer Bokelweg, kruising Vijverhofstraat. Na de steenlegging zal er door het projectgebied ZomerhofKwartier een rondleiding worden gegeven met een toelichting op de toekomstige ontwikkelingen. Er zal na de rondleiding een nog een kleine lunch geserveerd worden. Wilt u bij dit event aanwezig zijn meldt u dan aan middels onderstaande link.

Met vriendelijke groet,

Marjan Kreijns

Project Directeur

Valorisatieprogramma Deltatechnologie & Water

 

Klik hier om uw aanmelding door te geven
of klik hier om u direct af te melden
content voor je event
 content voor je event