Studiebeurs+

 

De tweede editie van Studiebeurs+ zal op dinsdag 31 januari 2017 plaatsvinden op Hogeschool Inholland Rotterdam. Meer informatie volgt binnenkort.

Studiebeurs+ is een voorlichtingsavond voor havo 4/5 en vwo 5/6 leerlingen uit de regio Rotterdam. Decanen van de vo-scholen melden de deelnemende klassen.

Leerlingen met één ouder/begeleider worden tijdens de beurs op verschillende manieren geïnformeerd over een vervolg opleiding op een hogeschool (hbo) of universiteit (wo). Circa 30 landelijke hbo- en wo-instellingen presenteren zich op de opleidingenmarkt. Daarnaast geven ruim 130 verschillende opleidingen een klassikale voorlichting. 

 


Opleidingenmarkt

30 landelijke hbo- en wo-instellingen staan met een stand op de opleidingenmarkt klaar om jou te informeren over alle opleidingen die zij aanbieden. Je kunt in gesprek met voorlichters en er is informatiemateriaal beschikbaar om thuis nog eens door te lezen. De opleidingenmarkt kun je bezoeken tussen 17.30 - 22.00 uur.

Klassikale voorlichting

Om je nog verder te verdiepen in een opleiding, is het ook mogelijk om klassikale voorlichtingen bij te wonen. Er zal onder andere gesproken worden over de inhoud van de opleiding, de beroepsmogelijkheden en de toelatingseisen. Er zijn ruim 130 verschillende opleidingen waaruit je kunt kiezen. Je kunt je voor maximaal 3 voorlichtingen aanmelden. Er zijn 6 rondes, een voorlichting duurt 30 minuten.