Ice(Wo)Man Training Level 2

Ice(Wo)Man Training Level 2

ICE(WO)MAN TRAINING 2


Ademhaling, koude & concentratie
 

Door: Drs. Kelly Mostard

 

 

Verdieping, immuunsysteem, tijdloosheid, ontzuring, volledige ijssubmersie, koppelen en combineren van systemen

 

De basistechnieken zijn bekend en inmiddels thuis beoefend. In deel 2 van de Ice(Wo)Man Training worden de uitdagingen groter waardoor de eigen kracht wordt geprikkeld om nog verder te ontwaken en ontwikkelen. Dit middels variaties op de geleerde tummo power breathing, een bijzondere meditatietechniek en het inzetten van de kracht en chemie van de eigen gedachten. In deze training wordt de mentale kracht verder vergroot, gaan we dieper en verder, en maken we een bewuste, gerichte impact op de fysiologie volgens de "Biology of Belief" principes, toegespitst op het voor jou beoogde doel.                                                                 

 
Bewuste beïnvloeding van onbewuste lichaamsfuncties zoals het zenuwstelsel, het hormoonstelstel en het immuunsysteem. Het leek onmogelijk totdat de wetenschap het tegendeel bewees (Kox et al., 2014). Maar wat is bewijs waard als het niet wordt toegepast? Dat is precies waar deze training over gaat; het bewust beïnvloeden van lichaamsfuncties om het lichaam te optimaliseren en/of het zelfgenezend vermogen te ondersteunen.                                                                                                        

 

                                                                                                                                      

Het beïnvloeden van autonoom geregelde (onbewuste) processen met de vrije wil wordt hiermee onlosmakelijk verder verkend. Een bewuste reis door het onbewuste, een bijzondere ontmoeting met interne kracht, maar ook inzicht in interne weerstanden. Aansturen van fysiologische veranderingen tot op celniveau. Bewuste en nu ook GERICHTE beïnvloeding van zenuwstelsel, immuunsysteem, hormonen en chemische processen, toegespitst op het persoonlijke doel van gezondheidsverbetering tot het verbeteren van (top)sportprestaties.

 

 

 

Net als Ice(Wo)Man Training Level 1 wordt deze training gegeven door medisch evolutionair bioloog Kelly Mostard. Kelly zwom als klein kind al regelmatig in ijskoud water, mediteerde en deed aan ademhalingsoefeningen samen met haar stiefmoeder die aan Reuma leed. Dit verlichte de reumatische symptomen en pijnen en bracht haar immuunsysteem terug in balans volgens haar.                                                                             

                           

  In haar latere jaren kwam Kelly in contact met Wim Hof, ook wel The Iceman genaamd, en ook hij beweerde dat het immuunsysteem terug in balans gebracht kon worden door koude, ademhaling en meditatie. Dit fascinerende statement verdiende wetenschappelijk onderzocht te worden en daar kwam Kelly's academische achtergrond goed van pas. Ze werkte jarenlang nauw samen met Iceman Wim Hof en onderzocht zijn "superkrachten", later ook in samenwerking met het RadboudUMC en het Reumafonds met haar multidisciplinaire team, "Team Hof".                                                                     
Praktijk, theorie en unieke informatie over de bevindingen van de wetenschap die de koudetraining, ademhaling en meditatie in de westerse gezondheidszorg op de kaart zetten. Een wetenschappelijke doorbraak die de geneeskunde op haar grondvesten liet trillen, en het onmogelijke in de mens mogelijk maakte. Van theorie naar praktijk, de wetenschap toegepast. Voelen is stap 1 van het begrijpen, de fysiologische duiding maakt het plaatje compleet.                                                                           

 

 
 
 
 
 
Verdieping en meer grip op onbewuste lichaamsprocessen
 Leer & ervaar:
 • Leer omgaan met een combinatie van koude en verzuring tegelijkertijd   
 • Een ontmoeting met je innerlijke dualiteit: je kracht en je saboteur(s)
 • Variaties en perfectioneren van de reeds geleerde tummo power breathing technieken
 • De prachtige dans tussen controle en loslaten in de ruimte van tijdloosheid
 • Vlijmscherpe focus vanuit ontspanning
 • Een aangaan van een grotere koude uitdaging
 • Verder ontwikkelen van het eigen vermogen 
 • Optimale samenwerking tussen lichaam en geest
 • Flow in zijn
 • Kennis, inzicht en ervaren zijn de sleutels tot optimalisatie


 

 


Voor Wie?

De level 2 Ice(Wo)Man Training is geschikt voor iedereen die de Ice(Wo)Man Training level 1 of de Ice(Wo)Man Training XL heeft gevolgd. Daarnaast is deze training ook opengesteld voor mensen die elders een soortgelijke workshop hebben gevolgd bijvoorbeeld bij Wim Hof of een andere gecertificeerde Wim Hof Methode instructeur.

 


Het optimaliseren van lichaam en geest is de uitkomst ongeacht het startniveau!

 

 

 

Wat is er uniek aan deze Ice(Wo)Man Training?

De Ice(Wo)Man Training Level 2 is de enige dagworkshop in Nederland op het gebied van koude, ademhaling en mindset voor gevorderden. Kelly heeft al honderden mensen getraind in de basistechnieken en omdat er veel vraag is naar verdieping heeft ze deze workshop voor gevorderden in het leven geroepen. Een verdiepingsslag waarbij het zelf ervaren de sleutel is tot inzicht en begrip en daarmee kracht en macht over het eigen vermogen.

 

Kelly legt in begrijpbare taal uit wat de effecten zijn op het lichaam en waarom de toegepaste technieken in bepaalde situaties zorgen voor optimalisatie van lichaam en geest. Een gestructureerde training waarbij diepgang, persoonlijke toepassing en veiligheid voorop staan.

Kelly's ervaring loopt uiteen van het begeleiden van topathleten tot mensen met uiteenlopende aandoeningen. Door de combinatie van haar medisch academische achtergrond en brede praktijk ervaring zijn haar trainingen uniek in aanpak: Een holistiche benadering waarbij elk aspect van het menszijn van belang is van puur fysiologisch tot mentaal en psychisch en van rationeel denken tot voelen, emoties en intuïtie. 

               

 

 

 

 

 

 

Datum: 21 november 2015

Tijd: 10.00 tot +/- 14.30 uur
 

Locatie: Radboud Sportcentrum Nijmegen


Verzorging: Koffie en thee zijn aanwezig. In de lunchpauze is er de mogelijkheid een broodje te kopen in het Sportcafé. Je eigen lunchpakketje meenemen en nuttigen is ook toegestaan.

 

Kosten: 99 Euro


Benodigdheden:

 • Dekentje/ warm vest
 • Telefoon met stopwatch (in vliegtuigmodus!)
 • Korte broek + hemdje (voor de dames, heren gaan in blote bast)
 • Badkleding of dergelijke
 • Handdoek  


Extra info: Het zal een rustige, leerzame dag worden met veel aandacht voor de verdiepingstechnieken, de fysiologische achtergrond en de persoonlijke toepassing ervan. De dag wordt afgesloten met het ijsbad. Dit maal met de mogelijkheid tot een volledige submersie (hoofd onder water). Dit kan best een heftige ervaring zijn maar alles gebeurt vanuit ontspanning en beheersing. Voor het ego of prestatiedrang is geen ruimte. Het doel is om je de therapeutische en gezondheidsbevorderende effecten van de kou en de ademhalingsoefening te laten ervaren, binnen eenieders grens. Mochten er bijzondere gezondheidsomstandigheden zijn waarover je je zorgen maakt met betrekking tot deze training, neem dan even contact met ons op.  Alles op eigen gevoel, verstand en risico.
 

Vragen? mail naar info@lexnaturalis.nl

 
Meld je hier aan:

 


Gezonde groet,

Team LexNaturalis

evenementsysteem
 evenementsysteem