ICE TRAINING XL


Ademhaling, koude & concentratie
 

Door: Drs. Karin Pijper en Drs. Kelly Mostard

 

 

Uitdagend en geschikt voor iedereen die zijn lichaam en geest wil optimaliseren!

 

 

      

Leer hoe je je lichaam kunt trainen om koude te weerstaan, hoe je met een eenvoudige ademhalingsoefening je gezondheid kan optimaliseren en hoe je een ijzersterke mindset kunt ontwikkelen dankzij een bijzondere ademhalingstechniek, graduele koudetraining en focustechnieken. Alle technieken zijn eenvoudig toepasbaar en wetenschappelijk onderbouwd (PNAS-2014-Kox-7379-84.pdf). Een praktische methode om tot geluk, gezondheid en/of betere (sport)prestaties te komen.

Deze unieke training wordt gegeven door het 'Strong Health' duo: huisarts Karin Pijper  en medisch biologe Kelly Mostard. Zij werkten jaren lang samen met The Iceman Wim Hof. Gefascineerd door Wim Hofs bijzonder gave besloten zij zijn "superkrachten" te onderzoeken en startten zij in 2012 een pilot studie met Reuma patiënten. Later waren zij  ook vanuit "team Wim Hof" betrokken bij het onderzoek van het RadboudUMC in samenwerking met het Reumafonds.


Karin en Kelly leverden daarbij een belangrijke bijdrage in de wetenschappelijke onderbouwing van de Wim Hof Methode. Zij geven trainingen gebaseerd op hun ervaringen uit deze onderzoeken. Door de combinatie van hun academische en geneeskundige achtergrond is deze workshop een fascinerende reis door de kracht en het vermogen van het menselijk lichaam waarbij het 'zelf ervaren' wordt afgewisseld met een heldere verdieping van de fysiologie die erachter schuilt.

 

            

Praktijk, theorie en unieke informatie over de bevindingen van de wetenschap die  koudetraining, ademhaling en meditatie in de westerse gezondheidszorg op de kaart zette. Een wetenschappelijke doorbraak die de geneeskunde op haar grondvesten liet trillen, en het onmogelijke in de mens mogelijk maakte. Ben erbij en ervaar het zelf! Voelen is stap 1 van het begrijpen, de fysiologische duiding maakt het plaatje compleet.
 
 
 
 
Doe mee en vergaar de kennis voor een optimaal leven!
 Leer & ervaar:
 • De befaamde ademhalingsoefening die de wetenschap wereldwijd versteld deed staan
 • Een simpele techniek om verzuring in het lichaam en spieren tegen te gaan
 • Een ijzersterke focus te ontwikkelen
 • Bewuste beïnvloeding van het autonome zenuwstelsel, immuunsysteem, metabolisme, bloedsomloop en aandacht
 • Wat deze technieken voor jou persoonlijk kunnen betekenen op je weg naar optimale(re) gezondheid en/of (sport)prestaties
 • Om ontspannen een exteme situatie aan te kunnen (neem je zwembroekje mee!)

 


 

 


Voor Wie?

De level 1 Ice Training XL is geschikt voor iedereen; van extreme koukleum tot echte ijs-warrior aan toe. Het mooie van de technieken is dat deze geschikt en toepasbaar zijn voor iedereen die er interesse in heeft. Of het nu is om je gezonder of energieker te voelen of om je (top)sportprestaties tot een (nog) hoger niveau te tillen.

 

 


Het optimaliseren van lichaam en geest is de uitkomst ongeacht op welk niveau je begint!

 

 

 

Wat is er uniek aan deze Ice Training XL?

Sinds de publicatie van de resultaten van bovengenoemd onderzoek  in PNAS is er wereldwijde interesse in de koude- en ademhalingstechnieken en worden er op steeds meer plekken dergelijke trainingen aangeboden. Karin en Kelly waren niet alleen betrokken bij de onderzoeken maar hebben inmiddels 4 jaar ervaring met het begeleiden en trainen van mensen in de technieken. Zij vertellen tot in detail wat er nu precies gebeurt in het lichaam tijdens de ademhalingstechniek, de koude-exposure en de concentratie oefeningen. Een training van niet één, maar twee trainers die samen een multi-disciplinair medisch team vormen en die de trainingen vanuit een wetenschappelijke benadering geven en toelichten op prachtige locaties in heel Nederland.

 

Training, lunch & wellnessboot!

Deze dag is een unieke combinatie van Ice Training & Luxe lunch & Wellnessboot entree te Fitland XL, Mill. Een compleet verzorgde heerlijke en leerzame dag!

               

 

 

 

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

Wat anderen van de workshop vonden:

Bas (Loodgieter):
“Al jarenlang heb ik regelmatig rugpijn. Sinds de training ga ik regelmatig in een koud bad en heb ik geen last meer van mijn rug! Ongelofelijk wat een verschil. Ik ben heel blij dat ik meegedaan heb! Mijn kinderen willen na mij ook in het koude bad en vinden het ook heerlijk.”

 

Bianca:
"Wat heb ik genoten van de Ice Training! Ik ben al zoooo lang ziek en ben nu zeldzaam trots op mijn lijf! Dat alleen al is helend! Omdat ik ook chronische pijn en vermoeidheid heb, ben ik altijd voorzichtig, maar de workshop heeft mij zo goed gedaan dat ik zo'n vier keer per week oefen, dwz ademen, yoga en zwemmen in natuurwater of koud badderen in het bad dat ik speciaal hiervoor in mijn tuin heb gezet."


Henry (Oud-marinier/Bootcamp instructeur):
“Wat een energie krijg je van die ademhalingsoefeningen en koudetraining! Het was echt een super workshop. Nogmaals hartelijk dank voor deze ervaring. Ik ga hier zeker verder mee. Ik moet nog wel even aan mijn yoga technieken en ademhaling werken. Maar daar heb ik al een plan van aanpak voor… “


Yassir (Orthomoleculair therapeut):
“Een interessante, uitdagende en leerzame dag! Leuke mensen leren kennen, grenzen verlegd en het KOUD gehad! Alhoewel… “


Lees hier meer reacties van deelnemers

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

 

Datum: zaterdag 23 januari 2016

Tijd: 9.30 tot 15.00; Bekijk het volledige programma
 

Locatie: Fitland XL, Mill


Verzorging: Een geheel verzorgde dag inclusief heerlijke luxe lunch, consumpties én na afloop gratis toegang tot de Wellnessboot om jezelf heerlijk te verwennen met warme na dit koude avontuur. 

 

Kosten:  124,95 All inclusive! Workshop + naslagwerk voor thuis, lunch & consumpties en toegang Wellnessboot!


Benodigdheden:

 • Dekentje/ warm vest voor tijdens de ademhalingsoefening
 • Telefoon met stopwatch (in vliegtuigmodus!)
 • Trek comfortabel (wijd) zittende kleding aan waar je goed in kan bewegen
 • Badkleding of dergelijke
 • Handdoek(en) 
 • Badjas & slippers voor in de sauna


Extra info: Het zal een rustige, leerzame dag worden met veel aandacht voor de technieken, de fysiologische achtergrond en de persoonlijke toepassing ervan. De dag wordt afgesloten met een ijsbad. Dit kan best een heftige ervaring zijn maar alles gebeurt vanuit ontspanning en beheersing. Voor het ego of prestatiedrang is geen ruimte. Het doel is om je de therapeutische en gezondheidsbevorderende effecten van de kou en de ademhalingsoefeningen te laten ervaren, binnen eenieders grens. Mochten er bijzondere gezondheidsomstandigheden zijn waarover je je zorgen maakt met betrekking tot deze training, neem dan even contact met ons op.  Alles op eigen gevoel, verstand en risico.
 

Vragen? mail naar info@lexnaturalis.nl


 
Meld je hier aan:

 


Gezonde groet,

Team Strong Health

 

 

formulier voor congres
 formulier voor congres