De workshopronde start om 15:00 uur.

 

De ‘kunst’ van het motiveren
Hoe beïnvloed je de motivatie van de ander positief en met blijvend effect?
(de Gentiaanblauwe zaal)

Peter de Bolster en Claire de Haan

In deze workshop krijg je belangrijke inzichten in hoe motivatie werkt, wanneer welke effecten optreden en waar je zelf kunt beïnvloeden. Vervolgens ervaar middels en experiment wat motivatie echt doet: Bij je zelf en bij jouw gesprekspartner! Dus de ontdekkingsreis gaat van buiten, naar binnen en weer naar buiten. Net zoals de natuur dat doet.
Pas je als facilitator het gedachtegoed van Management van Motivatie toepast, neemt de toewijding van de deelnemers toe. Men zal meer voor elkaar open staan en beter naar elkaar kunnen luisteren. De tools die de facilitator aan het team aanbiedt renderen nu nog eter. Met als gevolg dat de productiviteit van de workshop omhoog gaat.

 

 

 


Ontregelen? Creëer het onverwachte! (de Koningsblauwe zaal)
Yvonne Lemmens en Hugo Roele

In deze workshop leer je oefeningen vanuit het improvisatietheater waarmee je zaken in
een workshop kunt ontregelen en waardoor deelnemers in een workshop op hele andere gedachte kunnen komen, omdat ze ontregeld zijn. 


Volgen is het nieuwe leiden (de Hemelsblauwe zaal)
Carin Tiggeloven

Leiden – verleiden – volgen.
De nadruk ligt vaak op ‘leiderschap’, maar je kunt pas leiden als je ook kunt volgen. Middels
de metafoor van de tango laat ik je ervaren dat je alleen kunt leiden als je ook kunt volgen. Maak verbinding met anderen en gebruik daarbij al je zintuigen.
En hoe laat je je als facilitator leiden door de groep? Wat betekent dan volgen en leiden.
Geldt leiden = volgen of juist andersom.


Beelden van natuurlijk faciliteren (de Korenbloemblauwe zaal)
Rob Broekhof

In deze workshop krijg je door beelden en/of metaforen  herkenning van of herontdek je wat de kern van faciliteren is. Hierdoor weet  je wie je bent, wat je kent en heb je een middel
om dit over te dragen. De workshop geeft je een scala aan beelden/metaforen die je kunt gebruiken om natuurlijk te faciliteren. Deze kun je inzetten om verbinding te maken met
de opdracht en om uit te leggen wat jij komt doen ("cold calling") als facilitator.


Werkvormen uit de natuur – zoom in op de naturalistische intelligentie (de Mintgroene zaal)
Titia van der Ploeg (NOBTRA trainster van 2014)

Deelnemers aan jouw workshop met een naturalistische intelligentie willen graag contact met de buitenwereld. Ook houden ze van het zoeken naar verschillen en vinden het leuk om de leerstof te verbinden met metaforen of beelden uit de natuur. Het is dan ook van belang om deze deelnemers tegemoet te komen via activerende werkvormen met natuurlijke elementen. Tijdens deze workshop leer je talrijke inspirerende werkvormen om deelnemers in contact te brengen met de natuur. En daar hoef je lang niet altijd voor naar buiten.


Decisions by Design (de Olijfgroene zaal)
Marjolijn de Graaf

Wanneer je groepen naar resultaten (bege)leidt, herken je vast, dat:

- het lastig is om verschillende stakeholders op één lijn te krijgen;
- de beslisser vaak inhoudelijk niet de meest deskundige is (en de inhoudsdeskundige meestal niet beslissingsbevoegd);
- het niet altijd duidelijk is of er nu een besluit is genomen en of alle stakeholders daar wel achter staan.
Kortom: het is uitdagend om alle verschillende belangen in de besluitvorming een stem te laten hebben.

Maak in deze workshop kennis met het Decision Design Canvas. Dit canvas is een strategisch besluitvormingstool om via actieve participatie tot kwalitatieve besluiten te komen. Het canvas stelt je in staat om gezamenlijk en interactief met de stakeholders cruciale en gedragen beslissingen te ontwerpen, waarin alle verschillende perspectieven en werkelijkheden erkend zijn.


Natuurlijk, oplossingsgericht presenteren (de Zonnebloemgele zaal)
Isabelle Langeveld en Quirine Melssen

Een facilitator leidt in, geeft feedback, stuurt bij en rondt af. Je bent dus ook presentator, op bepalende momenten. Vanuit die rol leg je verbinding met deelnemers, onderwerp en je eigen betrokkenheid. 
 
Wij zijn Kristin, Quirine en Isabelle. Onze wortels liggen in persoonlijk leiderschap, theater- performance   en instructieontwerp. Die wortels voeden onze online coachingsessies. Daarin ervaren presentatoren hoe een goed verhaal uit hun eigen bronnen opborrelt. Dan hebben ze de kern te pakken, komt de expressie als vanzelf en dringen beelden zich op. Het ene versterkt het andere.
 
De opzet is simpel. We voeren een gesprek, de deelnemer presenteert en we bespreken na. De sessie is éé-op-één. De feedback is dus heel persoonlijk, en oplossingsgericht. Ook simpel: we doen het online.
 
In onze workshop zie je hoe dat werkt, in fragmenten van een recente sessie waarmee een coachee zich heeft voorbereid op een spannende (duo-) presentatie. Coachee en coach reflecteren ter plekke op het gesprek en het effect in de praktijk. 
 
Interessant voor mensen die: aan hun presentatievaardigheid willen werken, oplossingsgerichte feedback in praktijk willen zien of vragen hebben over online coachen.
 
Kijk ook eens naar hun flmpje op youtube.
online ticketverkoop voor zakelijke
 online ticketverkoop voor zakelijke