Bosch Rexroth Knowledge Transfer Campus 10 en 12 oktober 2017

 

Dit is hèt evenement voor ontwerpers

en gebruikers van mobiele techniek!

 

Raar eigenlijk dat er in Nederland en België (nog) geen vakbeurzen of andere vakgerichte evenementen zijn, puur voor ontwerpers en gebruikers van mobiele techniek. En dat terwijl dit een grote en innovatieve markt is. Vreemd toch? Want kijk maar om u heen als u onderweg bent. Overal komt u mobiele toepassingen tegen. In alle agrarische bedrijven wordt daarvan gebruikgemaakt, maar ook op bouwplaatsen, bij weg- en waterbouwprojecten, in de mijnbouw, in grote fabriekscomplexen, etc. Dagelijkse kost dus! En het is ook een innovatieve markt die zich technologisch gestaag blijft ontwikkelen, waarbij Europese producenten wereldwijd de toon aangeven. Maar….waar haal je als gebruiker trends, laatste nieuwtjes en toekomstontwikkelingen vandaan als er geen beurzen zijn? Bij ons dus! Want voor de derde keer gaan we een ‘Bosch Rexroth Knowledge Transfer Campus voor mobiele toepassingen’ organiseren. Waar we dat gaan doen? Op dinsdag 10 oktober a.s. in Nederland bij Aeres Tech (voorheen PTC) in Ede en in België op donderdag 12 oktober bij Bosch Rexroth in Brussel. Deelnemers aan de vorige twee evenementen waren erg enthousiast over wat ze tijdens de workshops hadden gezien, gehoord en geleerd. Want er is niets effectiever dan ‘learning by seeing & doing’. De begeleiders en presentatoren tijdens de workshops zijn deskundigen uit gespecialiseerde Bosch Rexroth-afdelingen en fabrieken waar mobiele technologie wordt ontwikkeld en geproduceerd. Die experts houden zich nu al bezig met de systemen van de toekomst en daarvan wordt tijdens dit evenement een behoorlijk tipje van de sluier opgelicht. Voor u extra interessant natuurlijk, want wat er vandaag de dag aan technologie beschikbaar is, daar werkt u immers al mee. Waar het om gaat zijn de ontwikkelingen van straks. Waar gaan we naartoe? Wat gebeurt er qua wetgeving? Reken er dus maar op dat alle presentaties een behoorlijke diepgang hebben en dat u na deze dag weer helemaal ‘bijgepraat’ en vol inspiratie en ideeën naar huis gaat.

 

Wat mag u verwachten? U volgt drie, speciaal voor gebruikers en ontwerpers van mobiele toepassingen ontwikkelde workshops, waarbij (objectieve) kennisoverdracht centraal staat. Wat u leert, ziet en ervaart kunt u daarna met componenten en systemen van welk merk en welke fabrikant dan ook toepassen. Ook bij de ontwikkeling van uw eigen producten dus. Elke workshop duurt ongeveer twee uur, waarbij ook belangrijk om te vermelden is, dat Engels de voertaal is!

 

Drie volgepakte workshops

 

De eerste workshop staat in het teken van het ontwerpen van hydrostatische rijaandrijvingen. Onder het motto: ‘Hydrauliek maakt het sterk!’ gaan we daarbij onder meer kijken naar specifieke designkenmerken in vergelijking met mechanische aandrijvingen.

 

Veel mobiele applicaties maken voor de aandrijving gebruik van dieselmotoren. Ze zitten in tractoren, oogstmachines, kranen, grijpers, bulldozers, heftrucks, hoogwerkers, mobiele compressoren, elektrische en hydraulische aggregaten en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar let op, want in 2019 krijgen we te maken met nieuwe emissie-eisen voor dieselmotoren en daar moeten we tijdig (dus nu al!) oplossingen voor bedenken.

Bij de tweede workshop dan ook gaan meteen de handen uit de mouwen. ‘Hands-on’ dus. En daarbij focussen we ons op software als onmisbare schakel bij het besturen, regelen, beveiligen en bewaken van aandrijfsystemen. Niet alleen zorgt software voor een efficiënte werking en comfortabele bediening, ook legt het de belangrijke basis voor Functional Safety en (bij dieselmotoren) voor het voldoen aan de steeds strengere Europese emissienormen. Ook speelt software een belangrijke rol bij de CE-markering/voldoen aan de Machine Richtlijn. Aan de hand van live demo’s wordt het u duidelijk dat software systemen niet alleen ‘Smart’, maar ook veiliger, efficiënter en milieuvriendelijker maakt. U gaat parameter settings veranderen, waarvan u de gevolgen direct (ook met behulp van live camerabeelden) kunt zien en analyseren. Niets is leerzamer dan met eigen ogen ervaren wat de gevolgen zijn van veranderingen in programmatuur en afstelling.

 

De derde workshop staat in het teken van Tips & Tricks’. Want nadat u de basis van een rijaandrijving hebt ontwikkeld, moeten er natuurlijk nog wel wat ‘puntjes op de i’ worden gezet. Het koelsysteem bijvoorbeeld en het leidingwerk. Hoe gaat u dat in gebruik nemen en voorafgaand reinigen en spoelen? En hoe zit het met het elektrische en (eventuele) digitale deel? Hoe gaat u dat testen en in bedrijf stellen? Ook daar krijgt u antwoord op.

 

Wees er snel bij!

 

Ik wil en kan u natuurlijk niet dwingen, maar gezien de enthousiaste deelnemers aan de vorige twee Knowledge Transfer Campus evenementen, zou het ook nu wel weer eens gezellig druk kunnen worden. De locaties staan echter al vast en daarmee het maximum aantal deelnemers. Kortom, verzeker u van een plek door u zo snel mogelijk in te schrijven. Tot ziens in Ede of Brussel!

 

 

jouw online aanmeldformulier
 jouw online aanmeldformulier