Paspoort en visum


IJSLAND
Paspoort
Uw paspoort dient minimaal 3 maanden na vertrek uit IJsland geldig te zijn.

Visum
Op 25 maart 2001 werd IJsland deelnemer van het Schengenverdrag, zodoende heeft u geen apart visum nodig voor een bezoek aan IJsland.

VERENIGDE STATEN
Paspoort
Uw paspoort moet net zo lang geldig zijn als uw verblijf in Amerika. Het mag dus niet tijdens uw verblijf verlopen.

Visum
U mag zonder visum op vakantie of zakenreis zolang u maar niet langer dan 90 dagen blijft. U heeft enkel een visum nodig als u langer dan 90 dagen wilt blijven of echt gaat werken. 

ESTA
Voor een korte vakantie in de Verenigde Staten heeft u geen visum nodig maar dient u een ESTA aan te vragen. Alle reizigers die zonder visum naar of via de Verenigde Staten reizen moeten zich minimaal 72 uur voor vertrek elektronisch hebben aangemeld bij het  Department of Homeland Security (DHS), anders mogen ze niet inchecken.

Het aanvragen van een toeristische ESTA kan via deze website (u dient de
knop: "New Application" aan te klikken). U hoeft niet te wachten tot drie dagen voor vertrek, de toestemming blijft twee jaar geldig. De kosten voor de aanvraag bedragen $14, welke alleen kunnen worden voldaan met een creditcard. U bent zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van een ESTA. Mocht u hulp nodig hebben, kunt u contact opnemen met Rientjes & Partners!