Programma


Hieronder vindt u een kort overzicht van het zesdaagse programma in IJsland en New York. Momenteel wordt het exacte dagprogramma samengesteld. Wij presenteren graag al een aantal verschillende programma onderdelen, deze zijn onder voorbehoud van wijzigingen. 

ZAKELIJKE BEZOEKEN

IJsland
IJsland staat bekend om haar geothermische energie, tijdens de ledenreis brengt u onder andere een bezoek aan de Friðheimar greenhouses: broeikassen waar dankzij deze vorm van energie het hele jaar door tomaten kunnen worden geteeld. Daarnaast wordt er een fabriek bezocht waarbij het thema "Energie" centraal staat! 

New York
Tijdens de ledenreis wordt het Nederlands Consulaat bezocht waar een interactieve meeting plaats zal vinden. Hierbij zijn Nederlandse ondernemers aanwezig die al langere tijd in New York actief zijn zodat u kunt ervaren wat er gaande is in het Amerikaanse bedrijfsleven. Daarnaast wordt er een bedrijf/project bezocht waarbij het thema "Water" centraal staat! 

Uiteraard mag een bezoek aan Wall Street niet ontbreken op het programma. Deze straat is gelegen in het zuidelijkste gedeelte van het eiland Manhattan, dat het hart van New York vormt. Een kamer op Wall Street 40 was in 1817 het eerste permanente hoofdkantoor van de beurs van New York: de New York Stock Exchange. Vandaag de dag is Wall Street het centrum van New Yorks financiële district en wordt de term vaak gebruikt voor de Amerikaanse financiële wereld als geheel. 


CULTURELE BEZOEKEN

IJsland
IJsland is na Groot-Brittannië het grootste eiland van Europa en ongeveer drie keer zo groot als Nederland. Het ligt in het noordelijke deel van de Atlantische Oceaan net ten zuiden van de poolcirkel. 300 km ten westen van IJsland ligt Groenland en op 1000 km ten oosten ligt Noorwegen. Op het programma staan o.a. de volgende bezienswaardigheden: 

Reykjavik: Gevormd door de energie van de aarde maakt deze kosmopolitische hoofdstad gebruik van niet-vervuilende natuurlijke energiebronnen. Sterke contrasten kenmerken de stad. Kleine huizen, bekleed met golfplaat staan naast futuristische glazen gebouwen. Hypermoderne faciliteiten liggen een paar minuten van ruig vulkanisch terrein. Internationale invloeden mengen zich met IJslandse nationale tradities tot een unieke cultuur. Het is de meest drukbezochte stad van IJsland en minder koud dan veel bezoekers denken. De stad is duidelijk modern en biedt alle comfort, maar toch is een prachtige combinatie van traditie en historie overal zichtbaar. 

Blue Lagoon: De Blue Lagoon is een natuurwonder, een natuurlijk zwembad met mineraalrijk geothermisch water. Het water is comfortabel warm, zo’n 36-39 graden Celsius het hele jaar door. En natuurlijk heeft het water positieve effecten voor de huid! 

Golden Circle Tour: Tijdens deze prachtige tour wordt het Nationale Park Thingvellir bezocht, waar het huidige parlement is gesticht. Vervolgens maakt u kennis met de beroemde Gullfoss (Gouden waterval). U zult deze prachtige waterval verkennen en de mist op uw gezicht voelen. Aansluitend wordt de bijzondere Geysir bezocht, deze geiser ligt in een geothermisch zeer actief gebied! 


New York
New York ‘the city that never sleeps’ is een opwindende metropool die bestaat uit een fascinerende verzameling van karakteristieke wijken, met allen hun eigen interessante geschiedenis. New York ligt in het noordoosten van de Verenigde Staten en in het zuidoosten van de staat New York, centraal tussen de steden Washington D.C. en Boston. Deze geografische voordelen hebben New York sterk geholpen in haar groei tot wereldhandelsstad. Op het programma staan o.a. de volgende bezienswaardigheden: 

9/11 Memorial: Op 12 september 2011 is het 9/11 Memorial geopend. Dit memorial is gebouwd ter ere van de bijna 3000 slachtoffers welke zijn gevallen op 11 september 2001 en in februari 1993. 

Central Park: Een groot stadspark op het eiland Manhattan in de stad New York. Het is het bekendste park van New York en wellicht zelfs van de Verenigde Staten. 

Times Square: Als Manhattan ergens een centrum heeft dan is Times Square het fonkelende middelpunt van de stad. De LED- en neongevels, toeterende taxi’s, straathandelaren, het elegant geklede theaterpubliek; dat alles komt hier samen en Times Square vormt dan ook één van de klassieke bezienswaardigheden van New York.


Statue of Liberty: Het Vrijheidsbeeld is een van de bekendste symbolen van New York. Het staat voor politieke vrijheid en democratie. Het beeld staat in de haven van New York en wordt gezien als de officieuze ingang van New York City. Het verwelkomt bezoekers van over de hele wereld.