Het programma wordt verzorgt door Ernestien Idenburg. Ernestien Idenburg helpt startende ondernemers bij het opzetten van hun bedrijf en bij het realiseren van hun groeidoelstellingen. Ernestien is begonnen als advocaat en heeft daarna ruime, internationale ervaring opgedaan in de financiële sector en als bureau manager van Concern, een gerenommeerd interieurarchitectenbureau. Daarmee biedt Ernestien praktische ondersteuning in het organiseren en structureren van startende ondernemingen. Ze biedt advies en hulp met juridische zaken, financiële en operationele planning, of bij het werven van nieuwe klanten en financiering. Dit zorgt ervoor dat ondernemers weer grip krijgen op hun zaak en zich bezig kunnen houden met datgene wat ze het beste doen: een prachtig product of dienst creëren.
Ernestien werkt momenteel voor diverse opdrachtgevers zoals een grafisch ontwerper, een interieurarchitectenbureau, technology start-ups, een venture capital investeerder en de BNO en BNA.

Ernestien wordt bij het onderdeel Identiteit & Strategie ondersteund door Marielle Horst-Gussenhoven, eigenaar GUSS Wholehearted Brands. Marielle is afgestudeerd psycholoog en heeft 12 jaar ervaring in marketing en communicatierollen in het bedrijfsleven (Marie-Stella-Maris, Albert Heijn, Nestle). Afgelopen jaar is zij haar eigen onderneming gestart om organisaties die de wereld mooier en beter willen maken te helpen met krachtige marketing en communicatie. Vanuit het geloof dat sterke merken een holistische 3 eenheid zijn op basis van sociaal maatschappelijke relevantie, krachtig design en slimme commercie.
Samen met organisaties gaat zij op zoek naar het bestaansrecht van hun onderneming. Wat is hun unieke identiteit? Elke merkpositionering en strategie begint daarmee. Vanuit daar formuleren we een integrale communicatiestrategie en creatief concept. Marielle werkt samen met een netwerk van sterke creatieven (zoals Thonik) waarbij zij het proces inhoudelijk begeleidt en creatieven inspireert tot de beste creatie voor campagnes en huisstijl trajecten.

Het onderdeel Juridische zaken wordt verzorgd i.s.m. mr. Anouk Siegelaar, adjunct-directeur en jurist bij de BNO. Anouk Siegelaar heeft voor haar aanstelling bij de BNO gewerkt als advocaat op het gebied van vormgevingsbescherming en overige zaken met betrekking tot intellectueel en industrieel eigendom. Ook deed zij op interim-basis werkervaring op in het bedrijfsleven. Anouk beschikt over zowel theoretische als praktische kennis m.b.t. de meest uiteenlopende vraagstukken, van het beschermen van een ontwerp en het sluiten van overeenkomsten met opdrachtgevers tot het zoeken naar oplossingen voor dreigende en bestaande conflicten.

symposiumregistratie
 symposiumregistratie