Rotterdam GovJam 2016

Tijdens de Rotterdam GovJam 2016 werken deelnemers van de overheid, design bureaus en van hogeschool en universiteit aan innovaties van publieke dienstverlening in een 48-uur durend event. Doe mee!

Van 31 mei tot en met 2 juni komen wereldwijd mensen samen die met ontwerpmethoden zoals design thinking en service design in co-creatie en door experiment vernieuwende concepten creeren. Wereldwijd zullen deelnemers in tientallen andere steden hetzelfde doen rondom een en hetzelfde (nog geheim!) thema ter inspiratie. Op de derde dag wordt het event afgesloten met een expositie en borrel voor groot publiek.

===========================

Q&A

Q1. Ik wil graag deelnemen maar kan niet 48 uur continu aanwezig zijn. Wat nu?

A. Meld je gewoon aan als deelnemer en stuur een email naar de organisator. Samen zoeken we uit wat er voor je mogelijk is.

Q2. Ik weet niks van (service) design (thinking). Kan ik dan wel meedoen?

A. Ja! De Jam is er juist voor om kennis te maken met ontwerpmethoden en ontwerpdenken, om te kunnen gebruiken in je eigen werk.

Q3. Hoe kan het nou gratis zijn?

We worden ondersteund door Gemeente Rotterdam en Hogeschool Rotterdam. Maar let op: als je je wel hebt aangemeld maar niet komt opdagen (en je ook niet vantevoren hebt afgemeld), brengen we 30 euro bij je in rekening. Door een gratis ticket te bestellen, ga je daarmee akkoord.

===========================

ACHTERGROND

De Rotterdam GovJam is de lokale editie van de International GovJam die in tientallen overal ter wereld plaats vindt. De Govjam is een variant van de International Global Service Jam (GSJ). Deze design jams hebben tot doel mensen uit het onderwijs, het bedrijfsleven en overheden samen te brengen om in een infromele setting actief bezig te zijn met actuele thema's met behulp van tools en methoden van service design en design thinking.

 

Meer over de Internationale GovJam: http://www.govjam.org

Meer over de Internationale GSJ: http://planet.globalservicejam.org