aanmelder.nl, eenvoudig evenementen organiseren

Theater seminar - middag 17-10-2016

Theater seminar - Veiligheid in theaters

Maandagmiddag 17 oktober 2016 - Aanvang 13.00 uur - Einde 18.00 uur

Heeft u enig idee welke krachten er ontstaan bij een noodstop van de trekkenwand? Zijn conventionele systemen eigenlijk wel veilig voor de artiesten en technici op en onder het podium?

Bosch Rexroth heeft dat onderzocht. De werkelijke krachten die ontstaan liggen veel hoger dan iedereen tot nu toe heeft aangenomen. Dit onderzoek heeft nu ook een praktijkfase achter de rug en deze resultaten bevestigen de simulaties.

Deze opmerkelijke resultaten zullen, naast andere spraakmakende presentaties, worden gegeven tijdens het seminar 'Veiligheid in theaters' dat op maandag 17 oktober 2016 werd gehouden in Philharmonie Haarlem. Daarvoor nodigen we u van harte uit.

 

Het programma:

13.00   Ontvangst in Grote Foyer

13.30   Welkom door Marco Hartendorf, Hoofd Techniek & Planning, Philharmonie Haarlem en Erwin Mense en Erik Snoeijen, Bosch Rexroth. Kleine Zaal

13.45   Bosch Rexroth, Henk Beumer. Risicoanalyse en de rest risico’s. Door wie? Voor wie?

14.15   TÜV SÜD Industrie Service GmbH, Udo Gruner. Eisen aan de technische installatie. Eigen verantwoordelijkheden van een theater

14.45   Pauze in Grote Foyer

15.00  Nationale Opera & Ballet Amsterdam, Dirk Bakker - nieuwe Europese normen van hijsen en heffen

15.30   Bosch Rexroth, Volker Kirsch: Werkelijke krachten trekkenwand. In theorie en ook de werkelijke praktijk. Praktijktesten in werkplaats en Theater Stuttgart

16.00   Discussie met alle sprekers

16.15   Bosch Security Systems, André Bos. Security in theaters. Wat voor kansen zijn er door cameratechniek, ontruimingstechnologie te koppelen?

16.45  Rondleiding door Marco Hartendorf. Netwerkborrel in Artiestenfoyer

17.30 / 18.00   Einde

 

Bij Bosch en dus ook bij Bosch Rexroth staat veiligheid hoog in het vaandel, zeker als de veiligheid van mensen op het spel staat. Dat is dan ook de reden van dit initiatief.

 

Neem ook alvast een kijkje op www.boschrexroth.nl/theatertechniek

 

Met vriendelijke groet,


Erwin Mense
Bosch Rexroth B.V.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Meer informatie over de presentaties en presentatoren:

Volker Kirsch van Bosch Rexroth heeft jarenlange ervaring met grote renovaties in theaters wereldwijd zoals Oslo, Moskou, Peking en zal u meenemen in dit onderzoek.

Uit praktijktesten in onze werkplaats zijn er opmerkelijke testresultaten gemeten. Eigenlijk waren wij onaangenaam verrast. Ook wij hadden nooit gedacht dat deze meetresultaten eruit zouden komen. Echter tijdens praktijktesten in het Stuttgart Theater werden deze laboratoriumtesten in de praktijk bevestigd. De resultaten zal Volker u presenteren.

Bosch Rexroth is op zoek naar een methode die begrippen en veiligheidsfuncties duidelijker en herkenbaarder maken voor iedereen. Henk Beumer heeft veel ervaring op gebied van software in combinatie met veiligheid en zal u de resultaten presenteren hoe ver Bosch Rexroth hierin is. Werken in een theater boven mensen impliceert de hoogste veiligheidseisen. SIL 3 is dan het juiste niveau. Maar wat zegt SIL 3 eigenlijk en welke maatregelen moeten wij dan met elkaar gaan afspreken? Met een risicoanalyse moet duidelijk worden welke functies op welk veiligheidsniveau noodzakelijk zijn. Ook door een simple Show animatie willen wij u de veiligheidsfuncties uitleggen op een ludieke wijze.

 

De heer Udo Gruner van TÜV Sud vertelt u welke plichten het theater heeft om een betrouwbare installatie aan te bieden aan de gebruikers op het podium.

 

Vanuit de praktijk presenteert Dirk Bakker de laatste stand over de nieuwe Europese normen van hijsen en heffen. Dirk Bakker is hoofd Techniek van de Nationale Opera & Ballet Amsterdam en is lid van de commissie die adviseert, beoordeelt welke normen en hoe deze normen zijn in te voeren in heel Europa.

 

Bosch Security Systems zal u meenemen in de wereld van security in theaters. Welke innovatieve gedachten kunnen u helpen uw klanten een veilig theater te beiden. U kunt daarbij denken aan Brand-, Inbraak-, Toegangscontrole- en Ontruimingssystemen die specifiek voor het theater toepasbaar zijn.

kaartverkoop
 kaartverkoop