Ochtendprogramma Kloosterkerk  09.00 - 13.00 uur

Opening van de Districtsconferentie 2016 gebeurt door voorzitter Stichting Discon 2016 Wouter van Putten en gouverneur Martje van der Brug, gevolgd door burgemeester Jozias van Aartsen.

Daarna geeft de Discon de ruimte aan jonge ondernemers en professionals die ons vertellen en laten zien hoe zij anno 2016 werken en tot hun soms verrrassende keuzes komen. 

De inleidingen worden gevolgd door twee discussies met de zaal onder leiding van Gert-Jan van der Ende, waarbij via Whatsapp de deelnemers huin vragen aan Gert Jan kunnen voorleggen.

Klik hier voor informatie en achtergrond inleiders

In en na de pauze van het programma treedt het Viotta jeugdorkest op.

 

Lunchbuffet 13.00- 14.00 uur

Het buffet vindt aansluitend op het ochtendprogramma plaats in de Kloosterkerk.

Heb je gekozen voor pakket B Workshops met ochtend-inleiders dan word je meteen na afloop van het ochtendprogramma gevraagd je workshop-keuze te maken. 

De leden commissie van D1600 nodigt leden die vanaf 1 januari 2014 lid zijn, van harte uit om gezamenlijk de ’NIEUWE LEDEN lunch’ te gebruiken. Deze meet-and-greet-lunch vindt plaats in de zgn. Apostelkapel in de KloosterKerk.

Aansluitend op de lunch ga je onder begeleiding naar de locaties van je middagkeuze (zie hierna).

 

Middagprogramma 14.00 - 16.00 uur

Het middagprogramma is gevarieerd en je maakt zelf een keuze tussen en in de verschillende programmapakketten. 

Er zijn drie programma-pakketten (met binnen twee pakketten nog een nadere keuze).

Pakket A  Middagprogramma RYLA (Rotary Youth Leadership Awards) in het Edith Stein College

Voor betrokken, open-minded Rotarians met belangstelling voor jonge high potentials biedt het Ryla-middagprogramma een unieke mogelijkheid de Ryla-2016 deelnemers te ontmoeten en met hen een actieve bijdrage te leveren aan deze middagworkshop

Start 14.00 uur vanuit Kloosterkerk

Wat er precies van je verwacht wordt, wordt je voorafgaand aan het programma uitgelegd. Maar het heeft alles te maken met het thema van de Discon: "Laat je verrassen door nieuwe generaties".

Klik hier voor verdere informatie over de RYLA.

 

Pakket B: Middagprogramma twee rondes 50 min. WORKSHOPS in Edith Stein College (workshopkeuze te maken in de lunch-pauze);
Kies je voor slechts een workshopronde dan te combineren met bezoek BEELDENTENTOONSTELLING 'Brasil Beleza?! langs het Voorhout

Er staan twee rondes met de inleiders uit het ochtendprogramma geprogrammeerd van steeds 50 min.

Start 1e ronde 14.00 uur vanuit Kloosterkerk

Start 2e ronde 15.00 uur in Edith Stein College

1. Luister naar en discussieer met Charlotte Kweldam, patholoog Erasmus Medisch Centrum

Charlotte (C.F.) Kweldam groeide op in Rotterdam, rondde haar studie Geneeskunde af in 2012 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In haar laatste jaar werkte zij een aantal maanden als co-assistent bij de afdeling Radiologie van het Johns Hopkins ziekenhuis in Baltimore (VS). In 2013 begon zij aan haar opleiding tot patholoog aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Hier kwam zij voor het eerst in aanraking met de genetica van kanker en 'personalised medicine'. Haar promotieonderzoek richt zich op de genetica van prostaatkanker. In dit onderzoek werkt zij o.a. aan de 'big data' achter prostaatkanker met gerenommeerde Canadese en Amerikaanse instituten. Afgelopen maart won zij voor een van haar publicaties de prestigieuze F. Stephen Vogel Award op een groot internationale pathologie congres in Seattle (VS)

2. Luister naar en discussieer met Bastiaan Zwanenburg, Young creators

Bastiaan Zwanenburg

Bastiaan Zwanenburg studeert sinds 2014 aan de TU-Delft Aerospace Engineering. Hij gelooft dat in de uitwisseling tussen techniek en bedrijvigheid het allemaal gebeurt als we het hebben over ondernemerschap: een bedrijf zonder goed product/innovatie blijft zonder waarde, net zoals een briljant idee zonder bedrijf niet verder komt.

Van jongs af aan houdt Bastiaan zich bezig met ondernemen. Bijv. Woodify, een inmddels door hem verkocht bedrijf in houten zonnebrillen. Vandaag is hij actief lid van aan aantal platforms voor jonge, beginnende ondernemers zoals Young Creators en het door oud europess commisaris Neelie Smit gepromote platform Startup Delta.

3. Luister naar en discussieer met Laura Minderhoud, dramaturg

Laura Minderhoud

Laura Minderhoud is dramaturg. Ze werkte mee aan talloze theater- en dansvoorstellingen o.a. bij Toneelgroep Amsterdam, met Gerardjan Rijnders, Laura van Dolron, Esther Gerritsen en Theu Boermans. Ze gaf feedback aan vele theatermakers en schrijvers in verschillende fases van carrières. Van 2006 tot 2009 was zij lid van de Commissie Theater van De Raad Voor Cultuur. De laatste jaren bekwaamde ze zich verder in het voeren en leiden van (filosofische) gesprekken.

Laura spreekt over recente ontwikkelingen in het Nederlandse Theater, het werk van de dramaturg en de inzichten die toneelteksten kunnen bieden over hedendaagse onderwerpen. Daarna is er tijd voor een filosofisch gesprek naar aanleiding van een scène van het regelmatig gespeelde toneelstuk Bouwmeester Solness van Henrik Ibsen.

4. Luister naar en discussieer met Renzo Deurloo, Greenfox Social Enterprise

Renzo Deurloo deed de Haagse Hogeschool en koos daarna voor het sociaal ondernemerschap. In 2009 richtte hij GreenFox op. Greenfox richtte zich aanvankelijk op duurzaam maken van gemeentelijke verlichting maar breidde zich daarna in rap tempo uit. Renzo Deurloo gelooft dat elke beperking een specialiteit met zich mee brengt. Door werk passend te maken komen de specifieke kwaliteiten van de Greenfox- medewerkers optimaal tot uiting.

GreenFox is gespecialiseerd in technische werkzaamheden, verlichting, onderhoud en sinds kort hebben ze zelfs een garnalenpellerij

5. Luister en discussieer met Edo Regtop en Daan Sybrandi, beide Dutch Winter

Daan Sybrandy deed Marketing en Communicatie aan de Haagse Hogeschool. Vandaag doet hij onderzoek bij Exact, Delft.  Hij is samen met Edo Regtop eigenaar van Dutch Winter.

Was meerdere jaren als instructeur en tester werkzaam in de kitesurf-, windsurf-, snowboard- en skibranche. 2,5 geleden Dutch Winter mede-opgericht om ski's en snowboards te bouwen met een unieke look en kwalitatief hoogwaartige producten

Ook Edo Regtop deed communicatie aan de Haagse Hogeschool. In 2014 richtte hij samen met Daan Sybrandy Dutch Winter op, eeM nederlands bedrijf dat bijzondere skies en snowboards fabriceert met een typischDutch Design.

Zo zijn de designs minimalistisch, experimenteel, exclusief en met een gevoel voor humor ontworpen. Om de designs echt Dutch te houden worden ze ook in Nederland ontworpen met behulp van gekwalificeerde ontwerpers. Door het zelf in de hand houden van de designs en door de productie ervan in Nederland te houden kan Dutch Winter een vooruitstrevende kwaliteit van ontwerpen leveren.

6. Luister naar en discussieer met Lija van Vliet, YES!Delft

Lija Groenewoud van Vliet

Lija van Vliet werkt bij startup incubator YES!Delft en is oprichter van In4Art.
In 2013 heeft Lija Barcinno mede-opgericht; een startup-platform in Barcelona.

Terug in Nederland is ze zich actief gaan inzetten voor het regionale startup ecosysteem.  Ze scouten en coacht startup talent. Ze geeft een inkijk in de inspiratie en tools die incubator YES!Delft, 9de in de wereld, aan startups biedt. Hiervoor heeft ze het programma Metropolitan Start-up Lab ontwikkeld, waarmee ze  ondersteuning biedt in het traject van innovatief idee naar veelbelovend bedrijf. Daarnaast is ze oprichter van In4Art; een initiatief waarmee jonge kunstenaars bij een breder publiek onder de aandacht gebracht worden. Lija deelt graag haar passie voor storytelling en is altijd op zoek naar het verhaal achter de ondernemer of de kunstenaar. 

Lija's achtergrond is veelzijdig: Innovatie management (RSM), Ruslandkunde (Leiden), Deltares,  Lekkerlezen.net, CO3 Rotterdam

Voorgaande workshops zijn bij een enkelvoudige workshopronde te combineren met Beeldententoonstelling 'Brasil Beleza?!'

Op 25 mei wordt op het Lange Voorhout de kunstmanifestatie “Brasil Beleza?!”geopend. De Olympische Spelen zijn dit jaar de aanleiding om de Braziliaanse Beeldhouwkust als thema voor de jaarlijkse buitenexpositie te kiezen. “Bedeza” is een bekende groet onder jongeren, “Teleza”, staat voor reflectie: Brazilië presenteert zich in de kunst als wervelende, zinderende maar ook gevoelige samenleving.  Voor ons alvast een voorproefje, met een speciaal georganiseerde rondleiding.

 

Pakket C  Middagprogramma 'ROND HET VOORHOUT'

Gevarieerd programma met een aantal te keizen specifieke haagse mogelijkheden:

1.  Duistâh Den Haag

Den Haag is een deftige, maar ook een beetje saaie dame. Of toch niet? Duistâh Den Haag neemt je mee naar de donkere kant van onze Hofstad. Naar verhalen over moorden, geestverschijningen, executies, hoeren, criminelen en andere mysteriën. Laat je tijdens deze stadswandeling verrassen door niets dan de duistere waarheid over de stad van Bloed en Verderf…

Aanvang rondleiding: 14.00 (vanuit Kloosterkerk)

Locatie: Binnenstad rondom Binnenhof/Hofkwartier

Klik hier voor meer informatie

 

2. Bezoek Raad van State

Oud-lid van de Raad van State en Rotarian Wim Deetman geeft een presentatie over actuele onderwerpen waar de Raad zich mee bezig houdt, zoals de problemen die gemeenten ondervinden bij het implementeren van een centraal naar een decentraal jeugdbeleid.

Aansluitend zal Pieter-Bas Beekman (hoofd Communicatie van de Raad van State) een rondleiding geven door het publieksgedeelte met de zittingszalen van de Afdeling bestuursrechtspraak en door de prachtige zalen van Paleis Kneuterdijk. In 1816, dit jaar 200 jaar geleden, kocht Koning Willem I Paleis Kneuterdijk als huwelijksgeschenk voor zijn zoon Willem II en zijn Russische vrouw Anna Paulowna.

Na een grondige  renovatie en uitgebreide nieuwbouw heeft de Raad van State het gebouwencomplex aan de Kneuterdijk in 2011 weer in gebruik genomen: het resultaat is architectonisch zeer fraai en anderzijds historisch bijzonder interessant

Aanvang programma: 14.15 uur

Vertrek met groep: 14.00 uur vanuit Kloosterkerk

Locatie: Raad van State (Paleis Kneuterdijk)

Klik hier voor meer informatie

 

3. Rondleiding Mauritshuis

Het Mauritshuis toont het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. In 2014 is het Mauritshuis uitgebreid gerenoveerd , en uitgebreid met een nieuwe vleugel.

Je krijgt een rondleiding door de vaste collectie, met bijzondere aandacht voor het thema.

Aanvang programma: 14.30 uur

Vertrek met groep: 14.00 uur vanuit Kloosterkerk

Locatie: Mauritshuis

Klik hier voor meer informatie

 

 

Afsluiting Pulchri, 16.00 -17.15 uur

Je bent van harte welkom voor een hapje en een drankje in Pulchri, omlijst met muziek. Vanaf 16.30 begint een kort afsluitend programma, met onder andere een muzikale verrassingsact. We durven erom te wedden dat je daarbij niet stil kunt blijven.

Aanvang: locatie geopend vanaf 16.00 uur, start programma 16.30 uur

Locatie: Pulchri, Lange Voorhout 15 (schuin tegenover de Kloosterkerk)

Aankomst: je arriveert met je groepsgenoten , of op eigen gelegenheid

Klik hier voor meer informatie Pulchri Studio

 

 

 

 

deelnemersregistratie
 deelnemersregistratie