Met gouverneur Martje van der Brug  is overeengekomen dat een eventueel positief exploitatieresutaat van de Discon mag worden gebruikt voor een goed doel, uit te kiezen door de Discon-organisatoren.

Zij hebben daarvoor het project

"TeamUp"

uitgekozen.

(Foto Warchild)

TeamUp is een nieuw en gezamenlijk initiatief van Unicef, Save the Children en Warchild gericht op het organiseren van recreatieve activiteiten voor vluchtelingenkinderen in AZC’ s.

Dit project lijkt ons een passende bestemming, en sluit goed aan op ons thema: ‘Laat je verrassen door nieuwe generaties’.

TeamUp maakt zich sterk voor activiteiten, zoals sport, spel, dans en toneel voor kinderen in alle AZC’s in Nederland, en dus ook in ons district.

Momenteel worden voorbereidingen getroffen voor pilots in 5 zogenaamde ontwikkel-centra. In maart worden vrijwilligers getraind en in april wordt echt gestart met de sport- en spelactiviteiten, in: Amsterdam, Tilburg, Overberg, Sweikhuizen en Ter Apel. Gedurende en na deze fase wordt bepaald of het project kan worden uitgebreid over alle centra.

Ondanks het feit dat de activiteiten in Zuid Holland nog niet zijn gestart, brengen wij dit project graag onder je aandacht, waarmee wij misschien kunnen bijdragen aan het slagen van dit project, uiteindelijk ook in ons district. En niet alleen door het doneren van geld, maar wellicht ook door middel van persoonlijke bijdragen als vrijwilliger of vanuit uw persoonlijke of Rotary-netwerk.

Karin Kloosterboer van UNICEF vertelt je er alles over tijdens de Discon.

Kijk wat kinderen in AZC’s zelf over hun situatie te zeggen hebben, op deze site: http://www.tell-me.nl/verhalen  en lees hier het gezamenlijke persbericht van december jongstleden.

Na de Discon wordt naar alle Discon-deelnemers teruggekoppeld waar het geld daadwerkelijk naartoe gaat, waarbij besteding binnen ons district  prioriteit heeft.

 

Dus: word Vriend van de Discon voor het bedrag van €100.  €50 ervan gaat rechtstreeks naar TeamUp en de andere €50 euro helpt mee een positieve exploitatie te bereiken.

Je overschrijving graag naar bankrek. NL23 INGB 0006 8623 56 tnv Stichting DC1600 2016 onder vermelding van "Vriend".

 

Namens Discon-organisatoren en 'TeamUp' graag hartelijk  bedankt!

deelnemersregistratie
 deelnemersregistratie