Afstudeerevent IFM ''Meet & Greet the Future of Finance''

Afstudeerevent IFM ''Meet & Greet the Future of Finance''

Voor de zomer heb je een save the date ontvangen voor het afstudeerevent ''Meet & Greet the Future of Finance'', welke maandag 10 oktober aanstaande voor alle laatstejaars studenten van IFM wordt georganiseerd. Hierbij nodigen wij je van harte uit om je hiervoor aan te melden!

Waarom deelnemen?
Een goede voorbereiding op je afstuderen is het halve werk en daarom bieden wij in het kader van de beroepsoriëntatie, je de mogelijkheid om in contact te komen met diverse afstudeerbedrijven, kun je een workshop volgen over hoe je bijvoorbeeld slim en snel een scriptie schrijft of misschien wil je wel een professionele profielfoto laten maken of je CV laten checken door een recruiter. Het afstudeerevent is bedoeld voor alle laatstejaarsstudenten van IFM die op zoek zijn naar een praktijkvraagstuk, maar zeker ook voor de studenten die al een praktijkvraagstuk hebben en willen deelnemen aan de overige activiteiten, workshops of willen netwerken met de aanwezige bedrijven tijdens de derde ronde.

 
Programma
Het afstudeerevent wordt om 14:00 uur officieel geopend door Rob Ketelaar, directeur Instituut voor Financieel Management, en vervolgens zullen dr. Arie de Wild en Vincent Versluis van het Kenniscentrum voor Innovatief Ondernemerschap een masterclass geven over het afstuderen. 

Na de masterclass is het programma in 4 rondes onderverdeeld. In ronde 1 en 2 worden de exclusieve Meet & Greets aangeboden.
Per ronde kunnen maximaal 3 studenten per bedrijf gaan netwerken. Je kunt je vooraf inschrijven voor de exclusieve Meet & Greet rondes. Na de exclusieve rondes wordt in ronde 3 de Meet & Greet ronde voor alle studenten aangeboden. Tenslotte is er in ronde 4 gelegenheid voor maximaal 6 1-op-1 gesprekken. Bedrijven kunnen namelijk tijdens de Meet & Greet rondes maximaal 6 keer een student uitnodigen voor een 1-op-1 gesprek. 

 
13:30-14:00 uur: Inloop 
14:00-14:30 uur: Opening en Masterclass 
14:30-14:45 uur: Ronde 1 Meet & Greet exclusief (netwerken) 
14:45-15:00 uur: Ronde 2 Meet & Greet exclusief (netwerken)
15:00-15:15 uur: Pauze 
15:15-16:00 uur: Ronde 3 Meet & Greet (netwerken voor iedereen) 
16:00-17:00 uur: Ronde 4 1-op-1 gesprekken
 
Extra activiteiten en workshops: 
Parallel aan alle rondes worden er extra activiteiten op het gebied van professionaliseren en solliciteren aangeboden. Daarnaast worden er ook tussen 15:00 en 16:15 uur workshops gegeven over bijvoorbeeld slim en snel schrijven van een scriptie, pitchen, de vraagarticulatie van een praktijkvraagstuk, literatuuronderzoek en kledingadvies.
 

Schrijf je in en 'Meet & Greet the Future of Finance'!
Het programma bestaat uit 3 onderdelen:
 
1. Meet & Greet rondes:
In ronde 1, 2 en/of 3 kun je gaan netwerken met de deelnemende bedrijven op de netwerkvloer. Ronde 1 en 2 zijn exclusieve Meet & Greet rondes. Tijdens de exclusieve Meet & Greet rondes kunnen maximaal 3 studenten per bedrijf, per ronde gaan netwerken. In het aanmeldformulier kun je aangeven met welk bedrijf je in deze ronde(s) wil gaan netwerken.
 
2. Workshops: 
Van 15:00-16:15 uur kun je één van de volgende workshops volgen:
Imago|persoonlijke presentatie, literatuuronderzoek, slim en snel schrijven, pitch jezelf en vraagarticulatie bij praktijkvraagstukken.
 
3. Activiteiten:
Gedurende het afstudeerevent kun je de volgende activiteiten van 14:30-17:00 uur bezoeken:
CV en motivatiebriefcheck, kledingadvies van Suit Yourself, 
profielfoto voor je
LinkedIn of CV laten maken en advies over traineeships en huisvesting in het buitenland van Stage-USA.  
 

In de brochure van het afstudeerevent vind je belangrijke informatie over het programma, activiteiten, workshops en omschrijvingen van de concrete praktijkvraagstukken. Neem de brochure goed door om je voor te bereiden op het afstudeerevent en een goede keuze te maken uit één van de workshops en/of activiteiten.

Let op: na je inschrijving kun je de keuze van je workshop niet meer wijzigen.  

Mocht je nog niet aan het afstuderen toe zijn, dan is het natuurlijk niet de bedoeling dat je een praktijkvraagstuk in beslag neemt. Gebruik het event in dit geval om je kennis op te frissen, te professionaliseren en te netwerken. Het vinden van een praktijkvraagstuk geeft je dus geen recht op compensatie (er kunnen geen rechten aan ontleend worden).

De inschrijving loopt tot en met maandag 26 september aanstaande. Er zijn maximaal 3 plekken per bedrijf, per exclusieve Meet & Greet ronde. En maximaal 20 plekken per workshop. Schrijf je snel in en let's Meet & Greet with the Future of Finance!