Key-note sprekers

 

Drie key-note sprekers leveren een bijzondere bijdrage aan deze vierde editie van het Jaarevent. Philip ScheltensAnne-Mei The en Adelheid Roosen. Graag stellen we ze aan u voor: 


Philip Scheltens 

Prof. dr. Philip Scheltens is directeur van het VUmc Alzheimercentrum dat hij oprichtte in 2000. Onder zijn leiding verschenen meer dan 52 proefschriften en hij heeft meer dan 690 publicaties op zijn naam staan. In 2011 werd hij wetenschappelijk directeur van het Parelsnoer Instituut en benoemd tot lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen en tot bestuurder hiervan in 2015. In 2015 verscheen zijn eerste Nederlandse boek ‘Het Alzheimermysterie’. In januari 2017 ontving Philip Scheltens de Europese Grand Prix in alzheimeronderzoek. Philip Scheltens is initiatiefnemer en vice-voorzitter van het Deltaplan Dementie.


Anne-Mei The

Prof. mr. dr. Anne-Mei The verbindt met haar leerstoel Langdurige Zorg en Dementie (UvA) en als bestuurder van de Tao of Care wetenschap en praktijk, door onderzoeksresultaten om te zetten in praktijkoplossingen. Ze is initiatiefnemer van de Dementie Verhalenbank en de Proeftuin Sociale Benadering Dementie. Behalve wetenschappelijke publicaties, opiniestukken en columns schreef ze acht boeken. ‘Palliative Care and Communication’ werd door de British Medical Association genomineerd als beste medische sociologie boek. Met ‘In de wachtkamer van de dood’ over het dagelijks leven in het verpleeghuis brak ze door tot het grote publiek.

 


Adelheid Roosen 

Adelheid Roosen maakt en handelt vanuit de gedachte: 'Ik ben er omdat jij er bent'. Haar werk is verweven met de zoektocht naar de Ander. Dat wordt zowel zichtbaar in haar ontmoetingen met migranten in haar succesvolle theaterstukken als in de film die zij maakte over haar moeder met Alzheimer. Het is geen poging het vreemde te begrijpen. Adelheid Roosen kantelt het perspectief en probeert daarmee te tonen dat er feitelijk geen vreemde is. In samenwerking met een aantal zorgorganisaties en familieleden van mensen met dementie ontwikkelt Adelheid Roosen de AlzheimerFluister-methodiek. 


 

inschrijvingen evenement
 inschrijvingen evenement