21 april 2017

12:15 -

Inloop met koffie en thee
Registratie
Informatiemarkt

13:00 -

Opening door onderwijsmanager

13:15 -

Lezing Mw. Marlene Hermus en Lindy Mannes over de logopedist 2.0

Zichtbaar, scherp, vernieuwend en dienstverlenend: dat is de logopedist van nu en de toekomst. Wij noemen het ook wel logopedist 2.0!
Bij nu en de toekomst hoort ook de kwaliteitstoets. Op een efficiënte wijze werken volgens de normen van de kwaliteitstoets heeft een grote meerwaarde voor logopedisten.
Hoe vind je een werkwijze die bij jou past en hoe maak je jezelf toekomstbestendig? Wij geven je inzicht in hoe de logopedist 2.0 nu sterk staat en ook voorbereid is op de toekomst.

14:00 -

Pauze en Informatiemarkt

14:30 -

Workshopronde 1

15:20 -

Workshopronde 2

16:15 -

Lezing Mw. Hanneke Bax over mindfulness voor logopedisten

In het vliegtuig moet je bij een noodgeval eerst je eigen zuurstofmasker omdoen voordat je anderen helpt. Zorgprofessionals leren voor een ander te zorgen, maar kunnen zichzelf hierbij nog wel eens vergeten. Hanneke Bax (logopedist) merkte de eerste jaren na het afstuderen dat het haar veel energie kostte om veel cliënten met zeer uiteenlopende stoornissen op een dag te zien en dat dan ook nog eens perfect te willen doen. De stress liep op. Op het moment dat ze door een mindfulnesstraining met meer aandacht in haar werk ging staan, merkte ze dat ze meer energie overhield én haar cliënten beter kon helpen. In 2016 studeerde ze af als mindfulnesstrainer en ontwikkelde de cursus 'Mindfulness voor Logopedisten'. Tijdens de lezing vertelt Hanneke meer over de achtergrond van mindfulness, geeft ze tips om grenzen te bewaken en ook worden er een aantal oefeningen gedaan.

17:00 -

Afsluiting met een hapje en drankje

event info app
 event info app