Themadag Cigre B3

Themadag Cigre B3

 

Resilience and Hardening of Substations
De betrouwbaarheid van de hoogspanningsstations in de toekomst.

Hoe versterken we?
De betrouwbaarheid van het onderstation borgen?...... voor deze complexe uitdaging is slagkracht en veerkracht nodig. Innovatieve technologie helpt. Maar welke innovatieve hoogstandjes en creatieve, onbevreesde partners hebben we nodig bij zowel bestaande voorzieningen als nieuwe ontwikkelingen voor het future-proof substation?

Risico’s en uitdagingen
Om daar meer zicht op te krijgen gaat Cigré B3, op donderdag 2 november 2017, naar de Technische Universiteit Delft om in gesprek te gaan met netbeheerders, kennisinstituten en industrie. We bespreken de inmiddels bekende risico’s: van aardbevingen door gasboringen, cyber attacks, klimaatinvloeden tot het behouden en versterken van skills van operators, monteurs, engineers en consultants. Vooral kijken wij naar hoe we kunnen acteren, ons inrichten en ons bewust zijn van de nu nog onbekende aspecten die voor ons liggen om de betrouwbaarheid en de beschikbaarheid op niveau te houden in een omgeving waarin snelheid van handelen naar een nieuwe dimensie gaat.   

Doorkijkje naar de toekomst
Met het TenneT “Hub and Spoke” concept voor grootschalige ontwikkeling van windenergie op de Noordzee, laten we concreet zien (maar ook met de ontwikkeling en het van belang van diagnostiek in het achterhoofd) hoe we door op innovatieve wijze technologie in te zetten en de handen ineen te slaan, samen bepalen hoe de toekomst eruitziet. Maak deel uit van die toekomst, en doe mee, denk mee, innoveer mee.

Rondleiding
Onderzoekers verzorgen een interessante rondleiding in het hoogspanningslaboratorium met verrassende demo

Interactie, sprekers en gezellige small talk
Ga de interactie aan met sprekers en deelnemers: professionals werkzaam bij energieproducenten, netbeheerders, serviceproviders en consultants. En deskundigen werkzaam bij grote industrieën en andere grootverbruikers en toezichthouders. Kortom allen die streven naar en werken aan het inrichten en optimaliseren van een betrouwbare, duurzame en betaalbare energie-infrastructuur. Ook toekomstige professionals in deze vakgebieden zijn van harte welkom. Naast het opdoen van innovatieve technische ideeën is er volop gelegenheid voor interactie, gezellige small talk en netwerken.

 

event info app
 event info app