Themabijeenkomst

“Dementie op jonge leeftijd: lastige diagnose, grote impact”

VUmc Alzheimercentrum 
4 juli 2017 

Een receptioniste van vijftig, die niet meer goed met de computer kan omgaan. Of een jongeman die er van alles uitflapt en de hele dag lusteloos op de bank zit. Ook dat is dementie. Maar liefst 10% van de patiënten met dementie is jonger dan 65 jaar. Dit noemen we dementie op jonge leeftijd. Bij deze leeftijdsgroep wordt vaak in eerste instantie niet aan dementie gedacht en spelen specifieke problemen, bijvoorbeeld vanwege de zorg voor nog jonge kinderen. Op jonge leeftijd is er vaker sprake van een zeldzame vorm van dementie en is het verloop van de ziekte anders dan bij dementie op oudere leeftijd.


Dementie op jonge leeftijd: lastige diagnose, grote impact, staat centraal tijdens deze themabijeenkomst die wij samen met onze lidorganisatie VUmc Alzheimercentrum aanbieden. Het VUmc Alzheimercentrum staat voor onderscheidende patiëntenzorg en hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek, in het bijzonder waar het dementie op jonge leeftijd betreft. We zijn te gast in het hart van het centrum, waar de experts op het gebied van dementie op jonge leeftijd u vertellen over de laatste inzichten (zowel klinisch als wetenschappelijk) en een beeld schetsen van de specifieke problematiek en zorgbehoeften van deze groep. Ook krijgt u een kijkje in de keuken van het VUmc Alzheimercentrum tijdens een rondleiding door het centrum.


Deltaplan Dementie brengt in een serie kleinschalige ontmoetingen kennis, kunde en mensen bijeen om inspiratie op te doen en de kring van kennis rondom dementie te vergroten. De bijeenkomsten zijn voor en door leden van het Deltaplan maar ook geïnteresseerden en betrokkenen zijn welkom. Opbrengsten worden benut bij de verdere uitvoering van het Deltaplan Dementie.

7 event trends in 2020 en hoe je deze
 7 event trends in 2020 en hoe je deze