Personalia

 

Mw. drs. H. Aalders, klinisch psycholoog
Werkzaam bij Altrecht als inhoudelijk leidinggevende/klinisch  psycholoog  van de zorgeenheid Persoonlijkheidsstoornissen.  Daarnaast zelfstandig gevestigd.

 

Mw. drs. D. Bales , klinisch psycholoog, psychotherapeutWerkzaam voor De Viersprong  binnen MBT programma’s. Heeft hier de MBT unit als eerste in Nederland onder Supervisie van A. Bateman geïmplementeerd. Daarnaast is heeft zij MBT Nederland opgezet waar zij nu directeur is.

 

 

Mw. dr. W. van den Bosch, klinisch psycholoog,  psychotherapeut
Werkzaam bij Pro Persona als klinisch psycholoog en senior   onderzoeker en bij  Scelta Apeldoorn als senior  onderzoeker/boegbeeld.

 

 

Mw. dr. N. Draijer, klinisch psycholoog, psychotherapeut
Voorzitter van de NVP. Voormalig UHD Psychiatrie VU; thans eigen praktijk en opleider en supervisor psychodyamische psychotherapie bij verschillende instellingen en verenigingen; voorzitter NVP, bestuur TFP Nederland en vicepresident ISTFP.

 

 

P. van Dun, psychotherapeut
Voorzitter van de NVP-congrescommissie. Werkzaam in eigen praktijk LINKpcs te Zegveld als psychotherapeut, opleider, supervisor en leertherapeut en bij PsyQ Rotterdam Kralingen, te Rotterdam als (groeps)psychotherapeut.

Mw. drs. J. Jonckheer, psychotherapeut
Werkzaam in de eigen praktijk in Amsterdam en op het Amsterdams Instituut voor Gezins- en Relatietherapie. Zij is supervisor en leertherapeut van NVP, NVPP en NVRG en lid van NVP, NVPP, NVRG en LVVP. 

Mw. drs. E. Kohnhorst, klinisch psycholoog, psychotherapeut.
Verbonden aan de Bascule, Centrum voor kinder- en Jeugd Psychiatrie in Amsterdam en werkzaam bij het Amsterdams Instituut voor Gezins- en Relatietherapie. Op opleider, supervisor en leertherapeut voor de NVRG en supervisor voor de VKJP.

 

Mw. drs. L. Nijssens, psycholoog, psychoanalytisch psychotherapeut
Werkzaam bij de Viersprong en trainer en supervisor bij MTB Nederland.

 

Dr. M. Nitsun, clinical psychologist, senior group analyst
Geboren in Zuid Afrika, woont en werkt al 45 jaar in Groot-Brittannië als groepsanalytisch groepspsychotherapeut. Verbonden aan Camden and Islington NHS Foundation en opleider aan ‘the Institute of Group Analysis’ te London. Hij publiceerde onder meer de klassiekers: “The Anti-Group: Destructive Forces in the Group and Their Creative Potential” (1996) en “The Group as an Object of Desire” (2006).
Lees hier het interview van PsyXpert met Morris Nitsun.

Dr. F. van Oenen, arts en systeemtherapeut
Werkzaam als arts/systeemtherapeut en onderzoeker bij Arkin, Centrum voor Relationele Therapie en afdeling Onderzoek, en als vrijgevestigd systeemtherapeut bij het Amsterdams Instituut voor Gezins- en Relatietherapie. Als theatermaker verbonden aan theatergroep Alaska Unlimited.

 Mw. J. Oostendorp, klinisch psycholoog
Werkzaam als klinisch psycholoog en en dgt-therapeut bij Scelta, Apeldoorn.
 

 

Mw. drs. A. van Reekum, psychiater
Raad van Bestuur GGZ Breburg en tevens zelfstandig     gevestigd.

 

 

Prof. dr. F.. B. M. de Waal, bioloog en primatoloog
Directeur van het Living Links Center van het Yerkes Primate  Research centrum en hoogleraar Psychologie aan   de Emory University in Atlanta, Georgia (VS) en hoogleraar  aan de Universiteit Utrecht. De Waal schreef vele internationale bestsellers over mensapen en andere dieren, zijn  gedragsonderzoek heeft dan ook grote invloed gehad op de manier waarop we naar onszelf en andere dieren kijken; reden voor het Amerikaanse weekblad Time om hem in 2007 op te nemen in hun lijst van honderd meest invloedrijke personen in de wereld.

In augustus 2017 was Frans de Waal te gast bij Zomergasten. Bekijk hier de samenvatting:

 

 

evenementsoftware
 evenementsoftware