aanmelder.nl, eenvoudig evenementen organiseren

Nieuwe business voor uw bedrijf met remanufacturing en refurbishment

Nieuwe business met remanufacturing en refurbishment

Het opnieuw inzetten van uw gebruikte producten kan een interessante business propositie zijn. In de laatste jaren gaan steeds meer bedrijven over op het terughalen van hun producten om die geschikt te maken voor (andere) klanten, door “refurbishment” en “remanufacturing”. Het wordt al toegepast op bijvoorbeeld automotor-onderdelen, lap-tops en kantoorstoelen. Het kan ook mogelijk zijn voor uw producten, maar hoe komt u daar achter? en wat houdt het voor uw bedrijf in? Deze workshop maakt u wegwijs in het gebied van ‘refurbishment en remanufacturing’.

Op deze workshop leert over nieuwe business modellen en hoe die voor uw bedrijf nuttig kan zijn. Deelnemers worden gevraagd om een (of hun) product te kiezen, want we kijken ook naar het ontwerp. Er zijn voor deze lesdag slechts 12 plaatsen beschikbaar, om zo voldoende tijd te hebben voor alle deelnemers. We houden rekening met het risico dat er geen concurrenten aan tafel zitten; u kunt dus vrij uit denken.

Op deze gedeeltelijk Engelstalige lesdag gaat u met Nina Boorsma en David Peck aan de slag met een nieuw business model voor uw bedrijf.

 

Het programma ziet er als volgt uit:

9:30 - 10:00 uur Inloop met koffie en thee

10:00 - 10:45 uur College: Remanufacturing/refurbishment; materialen besparen en mind-set van het bedrijf

10:45 - 11:00 uur koffie/thee pauze

11:00 - 11:45 uur College: Business modellen achter remanufacturing/refurbishment: best case practices

11:45 - 12:30 uur Discussie en vragen

 

12:30 - 13:30 uur Lunch en benen strekken op de campus

 

13:30 - 14:00 uur Aanpak van remanufacturing/refurbishment in uw bedrijf: verschillende aandachtspunten: bv reverse logistics.

14:00 - 15:00 uur Aan de slag met uw product

15:00 - 15:30 uur koffie/thee pauze

15:30 - 17:00 uur Evaluatie en discussie over eigen R/R business model

 

17:00 - 18:00 uur Napraten met borrel

 

De lesdag wordt gehouden op donderdag 26 oktober 2017 in zaal H1.200 van de Faculteit 3mE (Mechanical, Maritime and Materials Engineering), aan de Technische Universiteit Delft.

Ter voorbereiding van de lesdag dient u zelf een product te kiezen om als casus op de dag mee te nemen. Daarmee gaan we aan de slag. Het is niet verplicht om een eigen product mee te nemen. U kunt ook een verouderd ander product wat op de uwe lijkt meenemen, of met anderen meekijken. Op de lesdag krijgt u een boek mee die u verder bij het maken van business modellen zal ondersteunen. “Products that Last”.  

Het kennisplatform maakt uit principe geen winst. Aan het ontwikkelen en geven van een lesdag en andere activiteiten zijn echter kosten voor het kennisplatform verbonden en daarom vragen wij een bijdrage van 350 euro (exclusief 21% BTW).

U kunt zich aanmelden op deze website. Met de knop "Aanmelden" (linksboven op deze site) kunt u zich opgeven voor deze lesdag. Mocht deze link voor uw organisatie moeilijk werkbaar zijn, dan kunt u zich ook opgeven door een e-mail te sturen aan informatie@duurzaamgrondstoffenbeheer.nl, met opgave van naam, bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer. Enkele dagen voordat de masterclass van start gaat stuur ik de netwerklijst rond met een uitgebreide routebeschrijving.

gratis test event
 gratis test event