aanmelder.nl, eenvoudig evenementen organiseren

Compliance Programma & Third Party Screening

Masterclass series
Export Control Compliance Programma & Third Party Screening
     i.s.m.    

Wat ICP en Screening
Wanneer Donderdag 23 november 2017
Waar Rotterdam

Tijd

9:00 - 11:00

“Als je niet weet waar je naar moet zoeken, zal je het niet vinden”

Waarom screening?

Weten met wie je zaken doet is altijd al belangrijk geweest, vooral bij internationale transacties. Vandaag de dag is het belang groter dan ooit met de toenemende internationale spanningen zeer bewegelijke sancties en embargo’s.

Veel van de overtredingen die recentelijk zijn begaan, zijn terug te herleiden tot het zaken doen met verkeerde personen of organisaties. Onbewust of bewust.

De gevolgen van zulke overtredingen zijn aanzienlijk en kunnen leiden tot hoge boetes, een verbod om te mogen exporteren of zelfs gevangenisstraffen. In ieder geval leidt het tot ernstige schade aan uw goede bedrijfsnaam. “ik wist het niet” gaat hier niet op.

GRATIS AANMELDEN

Hoe screening effectief implementeren – het “Internal Compliance Program”

Screening is onderdeel van het “Internal Compliance Program”, een samenhangende set van organisatie, procedures, training en beheer. Een ICP is een randvoorwaarden voor het effectief beheersen van handelsrisico’s. Een ICP wordt door instanties gezien als een bewijs van goed beheer en in bepaalde gevallen kan het een verschil zijn tussen een waarschuwing of zware sancties.

In deze masterclass leert u de structuur en voorwaarden voor een werkend “Internal Compliance Program” – van binnen naar buiten. Op welke manier, met gebruikmaking van bestaande kantoorautomatisering, kan effectieve procedures opzetten zonder de werkvloer te zwaar te belasten.

In deze sessie besteden we specifiek aandacht aan “denied party screening” en het gebruik van effectieve online tools. Praktisch en direct toepasbaar

Deze masterclass wordt mede mogelijk gemaakt door AEB Nederland, leverancier van software oplossingen ter ondersteuning van Trade Compliance & Export Controls.

GRATIS AANMELDEN

Voor wie bestemd

Iedereen die een compliance beleid moet omzetten in een werkende compliance uitvoering

Bedrijven en personen die direct of indirect betrokken zijn bij internationale transacties; inkoop, verkoop of verhuur van goederen, diensten en/of technologie in de Maakindustrie, Technische Dienstverlening, Handel en Logistiek, Olie & Gas, Technologie, Lucht- en Ruimtevaart, …


 *** NIET toegankelijk voor consultants en adviseurs ***

GRATIS AANMELDEN

 

inschrijfformulier maken in word
 inschrijfformulier maken in word