Lichaamstaal trainingen

ELN, als enige in Nederland met geaccrediteerde scholing in

Body Language & non verbal communication

[Profiteer tot as. zomer: € 100.- korting op het normale tarief]

 

Beveiligers, jeugdzorgmedewerkers, (communicatie-)adviseurs, docenten, politie en juristen, iedereen onderkent het belang van lichaamstaal in de communicatie, maar waar moet je op letten?

Lichaamstaal is naast onze woorden veruit de belangrijkste manier waarop we ons uiten, ook al hebben we geen idee wat ons lichaam de ander 'vertelt'. De hele dag 'spreekt' ons lichaam en reageren mensen op elkaars non verbale signalen. We doen ons best om goed over te komen, maar lichaamstaal kun je niet sturen: het is er al vóór je het doorhebt.

Body Language met Bodysystemics  

De methode bodysystemics biedt een heldere kijk op lichaamstaal en geeft de tools om te begrijpen wat iemand bedoelt, maar (vaak) niet hardop zegt.

Lichaamstaal is de direkte vertaling van gedachten die door bewegingen concrete informatie wordt. Het hoofd, houding, handen, benen; elk lichaamsdeel heeft  specieke eigenschappen met idem boodschap. Zo krab je je -vaak niet bewust- op je achterhoofd als je het niet meer weet, op je schouder als het je te veel wordt of aan je kin als je peinst. De methodiek leert je hoe je deze signalen kunt interpreteren en erop anticiperen door vragen te definieren. Weten wat van belang is bij lichaamstaal, daar draait het om.

ELN maakt gebruik van wetenschappelijke disciplines om de lesstof te onderbouwen zoals gedrags- en bewegings-leer, communicatiewetenschappen, psychologie en de neurobiologie. 

Laat je niets wijsmaken! Kies geaccrediteerd onderwijs.

Expertisecentrum Lichaamstaal Nederland (ELN) voldoet aan alle criteria voor accreditatie die nodig is om de wettelijke  kwaliteitseisen voor professionals te waarborgen. De ELN-opleiding van HBO-niveau staat op hoog niveau en kreeg de accreditatie van SKJ (19959: 336 pt). 

Cursusaanbod 

Onze masterclass of ééndaags seminar biedt je de basiskennis en praktische informatie om lichaamstaal te kunnen interpreteren aan de hand van heldere criteria. Deze cursussen worden doorgaans elke maand gegeven (data). PE-punten CRKBO / SKJ 200074 (8,5 pt).

De opleiding bestaat uit 20 lesdagen met lesmodules om de maand. Elke opleidingsmodule biedt gedetailleerde informatie over specifieke onderwerpen. Het eerste jaar behandelt de fysieke kenmerken van emotie (lees:beweging), het tweede jaar gaat verder in op emoties, authenticiteit, methodiek, gespreks- en observatietechniek.

De opleiding duurt gemiddeld twee jaar en wordt afgesloten middels uitgebreide video-toets en onderbouwde eindscriptie.  

 

Expertisecentrum Lichaamstaal Nederland 

 

aanmeldformulier bouwen
 aanmeldformulier bouwen