Lichaamstaal trainingen

ELN, de enige opleider voor geaccrediteerde scholing in

Body Language & non verbal communication

 

Waarom is lichaamstaal zo belangrijk en hoe lees je lichaamstaal?

Beveiligers, jeugdzorgmedewerkers, (communicatie-)adviseurs, docenten, politie en juristen, iedereen onderkent het belang van lichaamstaal in de communicatie, maar waar moet je op letten?

Lichaamstaal is naast woorden veruit de belangrijkste manier waarop we ons uiten, ook al hebben we geen idee wat ons lichaam de ander 'vertelt'. De hele dag door reageren mensen op elkaar. We doen ons best om goed over te komen, maar lichaamstaal kun je niet sturen: het is er al vóór je het doorhebt.

Body Language & Bodysystemics  

Met de methode bodysystemics stappen we in de wereld van non verbale communicatie. Een heldere methode om erachter te komen wat iemand bedoelt maar niet hardop zegt. Dat klinkt als waarzeggers op RTL, maar omdat onze hersenen in staat zijn om gedachten in beweging te vertalen wordt lichaamstaal concrete informatie.

Het hoofd, je houding, de handen en benen, elk lichaamsdeel heeft een  specieke boodschap. Zo krab je je op het achterhoofd als je het niet meer weet , op je linker schouder als een 'last' je te veel wordt of aan je kin als de oplossing nabij is. Gebaren, je houding, eigenlijk alles is te verklaren, als je maar weet wat van belang is om erop te anticiperen.

We maken gebruik van diverse wetenschappen zoals de neuro- en communicatiewetenschappen, psychologie en bewegingsleer om de lesstof te onderbouwen.   gesprekstechnieken. een 

Laat je niets wijsmaken! Kies voor geaccrediteerd onderwijs.

Regelmatig krijgen wij instroom van cursisten die teleurgesteld zijn over de inhoud van de lesstof bij commerciele opleiders in NL en België. 

Expertisecentrum Lichaamstaal Nederland (ELN) voldoet aan de criteria voor accreditatie die nodig is om de wettelijke  kwaliteitseisen voor professionals te waarborgen. ELN ontving accreditatie van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd SKJ en CRKBO 

 Cursusaanbod 

Onze Masterclass biedt je theoretische concepten en praktische informatie om lichaalstaal te kunnen interpreteren aan de hand van de aangereikte methode om er in de praktijk mee aan de slag te gaan. Deze dagcursussen worden elke maand gegeven (SKJ200074: 8,5pt) 

ELN-Opleidingen zijn van hoogstaand niveau en duren gemiddeld twee jaar. De lesmodules worden om de maand gegeven, ieder met gedetailleerde informatie over specifieke onderwerpen. Het wetenschappelijk onderbouwd lesprogramma wordt afgesloten middels een eindscriptie en het maken van een gedetailleerde analyse. (SKJ19959: 336pt) 

Expertisecentrum Lichaamstaal Nederland 

 

eventdeelnemer inchecken
 eventdeelnemer inchecken