Lichaamstaal

 geaccrediteerde scholing voor o.m. SKJ-aangesloten medewerkers

Body Language & non verbal communication

 

Beveiligers, jeugdzorgmedewerkers, (communicatie-)adviseurs, docenten, politie en juristen, iedereen onderkent het belang van lichaamstaal in de communicatie, maar waar moet je op letten?

Lichaamstaal is naast onze woorden veruit de belangrijkste manier waarop we ons uiten, ook al hebben we geen idee wat ons lichaam de ander 'vertelt'. De hele dag reageren mensen op elkaars non verbale signalen. We doen ons best om goed over te komen, maar lichaamstaal kun je niet sturen: het is er al vóór je het doorhebt.

Body Language met Bodysystemics  

De methode bodysystemics biedt een heldere kijk op lichaamstaal en geeft de tools om te begrijpen wat iemand bedoelt, maar (vaak) niet hardop zegt.

Lichaamstaal is de direkte vertaling van gedachten die door bewegingen concrete informatie wordt. Het hoofd, houding, handen, benen; elk lichaamsdeel heeft  specieke eigenschappen met idem boodschap. Zo krab je je -vaak niet bewust- op je achterhoofd als je het niet meer weet, op je schouder als het je te veel wordt of aan je kin als je peinst. De methodiek leert je hoe je deze signalen kunt interpreteren en erop anticiperen door vragen te definieren. Weten wat van belang is bij lichaamstaal, daar draait het om.

ELN maakt gebruik van wetenschappelijke disciplines om de lesstof te onderbouwen zoals gedrags- en bewegings-leer, communicatiewetenschappen, psychologie en de neurobiologie. 

 

Laat je niets wijsmaken! Kies geaccrediteerd onderwijs.

Seminars en masterclasses zijn inhoudelijk van zeer hoog niveau.  Expertisecentrum Lichaamstaal Nederland (ELN) voldoet aan alle criteria voor accreditatie die nodig is om de wettelijke  kwaliteitseisen voor professionals te waarborgen. 

Cursusaanbod 

Onze masterclass of ééndaags seminar (SKJ202064) biedt je de basiskennis en praktische informatie om lichaamstaal te kunnen interpreteren aan de hand van heldere criteria. Deze cursussen worden doorgaans elke maand gegeven. naar: Data

De opleiding De 2-jarige ELN-opleiding (SKJ19959) bestaat uit 10 twee-daagse lesmodules die om de maand woren gegeven. Elke module biedt gedetailleerde informatie over specifieke onderwerpen. Het eerste jaar behandelt de fysieke kenmerken (lees: bewegingen), het tweede jaar gaat verder in op emoties, authenticiteit, methodiek, gespreks- en observatietechniek en de methodiek in praktijksituaties te integreren. De opleiding wordt afgesloten middels uitgebreide video-toets en onderbouwde eindscriptie.  

Mocht je nog vragen hebben bel gerust! Een gesprek kan veel verhelderen.

Website Expertisecentrum Lichaamstaal Nederland 

Tel: 0206763240 of 0654621011

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren