Gezondheidsuniversiteit Verdiept: Where science fiction meets reality at Brightlands Maastricht Health Campus

Gezondheidsuniversiteit Verdiept: Where science fiction meets reality at Brightlands Maastricht Health Campus

 

De Gezondheidsuniversiteit Verdiept! In samenwerking met de Brightlands Maastricht Health Campus organiseert de Gezondheidsuniversiteit van het Maastricht UMC+ een verdiepingsreeks met als doel inzicht te bieden in de wetenschappelijke voortgang en de implicaties van wetenschappelijk onderzoek voor het algemene publiek. Gedurende drie avonden, gehouden op Brightlands Maastricht Health Campus, kunt u kennis maken met nieuwste ontwikkelingen op het gebied van onderzoek en gezondheidszorg. Diverse onderzoekers, artsen en bedrijven bieden u op deze avonden een afwisselend en prikkelend programma door middel van demo’s en presentaties.

De eerste avond begint om 19:00 en zal in het teken staan van de beeldvorming. De plenaire lezing wordt verzorgd door een onderzoeker samen met een clinicus. Job van den Hurk, MRI Data Scientist bij Scannexus, zal u vervolgens inzicht geven in de beeldvormingsmogelijkheden bij Scannexus. Tussen 21.00 en 21.30 zal de avond afgelopen zijn. Hetzelfde tijdschema geldt voor de overige avonden.

De tweede avond zal in het teken staan van precisie- en gepersonaliseerde geneeskunde in de oncologie. Een clinicus zal de plenaire lezing geven, gevolgd door een carrousel waar een aantal bedrijven van de Brightlands Maastricht Health Campus hun vorderingen met u delen.

De regeneratieve geneeskunde vormt het thema van de derde bijeenkomst, waar Lorenzo Moroni (Engelstalig) samen met een clinicus de plenaire lezing verzorgt. De avond wordt afgesloten met een discussievorm over de ethische, juridische en sociale dilemma’s rondom regeneratieve geneeskunde geleid door Klasien Horstman.