‘samen tegen eenzaamheid’- kennistafel

‘samen tegen eenzaamheid’- kennistafel

Geachte heer/mevrouw,In Nederland heeft ongeveer de helft van de ouderen in meer of mindere mate last van eenzaamheid. Eenzaamheid kan ernstige vormen aannemen en leidt tot een verhoogd risico op gezondheidsproblemen. Als samenleving leggen we ons daar niet bij neer. U bent daar op een of andere manier al mee aan de slag. Met nu ook een minister die hier landelijk werk van wil maken ligt er een kans een (lokale) beweging met elkaar in gang te zetten die (blijvende) impact heeft en mensen kan helpen eenzaamheid te voorkomen of te verminderen. 

We hebben een aantal snelkookpan-sessies ingepland voor de kennis-partners, de (lokale)veldpartijen en de landelijke partijen om te horen wat er leeft en de eerste contouren van een gezamenlijke aanpak te toetsen.  

Eenzaamheid is een complex vraagstuk. Daarom vraagt deze beweging om gedegen wetenschappelijke begeleiding, waar u vanwege u gedegen kennis over dit vraagstuk uiteraard niet mag ontbreken! We nodigen u hierbij uit om op maandag 19 februari van 9.30  tot 12.30 uur uw inbreng te komen leveren tijdens de ‘kennis-tafel’. 

Tijdens dezebijeenkomst willen we meteen verdiepen: zo willen we tot overeenstemming over de probleemanalyse van het vraagstuk komen, bekijken hoe we de effectiviteit van het programma kunnen meten, en ideeën uitwisselen welke maatregelen volgens u effectief zijn.  

In de week voor deze bijeenkomst ontvangt u het volledige programma. Wij kijken uit naar een mooie ontmoeting en hopen u de 19e te mogen verwelkomen.  

De bijeenkomst is inclusief lunch en vindt plaats bij het ministerie van VWS in Den Haag.  

Aanmelden kan via onderstaande button. 

Voor vragen kunt u contact opnemen met Charley Starken (ce.starken@minvws.nl / 0615364816) 

Namens het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Klik hier om uw aanmelding door te geven
of klik hier om u direct af te melden