Step into Expansion maart 2018

Step into Expansion maart 2018

Step into Expansion

 

Welkom op de website van het evenement Step into Expansion

Als jongen was ik altijd gefascineerd door de ontdekkingsreizigers van vroeger, ik was maar wat graag mee gegaan op hun avonturen. Ontdekken dat de wereld rond is, hoe mooi zou dat zijn! Anno 2017 zijn de meeste plekken op aarde wel in kaart gebracht, maar er valt weldegelijk nog heel wat te ontdekken. De wereld van ons bewustzijn bijvoorbeeld.

Als ik de reis naar binnen maak, wordt mijn wens te ontdekken namelijk alsnog vervuld, Wat een prachtige wereld ligt daar diep binnenin verscholen! Het reizen gaat zeker niet altijd vanzelf, vaak voelt het oncomfortabel, worden emoties fysiek voelbaar en ligt opgeven voor de hand. Voor mij is dat avontuur. Doorzetten, genieten, accepteren, ademen, trainen en delen. Dat zijn de ingredienten voor deze reis.

En de bestemming? Een wereld van stilte en warmte, waar je kan zien hoe je in het dagelijks leven dingen ervaart. En daarmee hoe je die ervaring in de toekomst meer echt kan laten zijn. En meer in lijn kan laten zijn met je innerlijke wens. 

 

Waarom? De wereld is prachtig. Mensen zijn mooi. Des te meer wij de wereld in haar echtheid ervaren, des te meer wij de schoonheid van de dingen kunnen zien. En kunnen voelen. Zonder daar ons best voor te doen.

20 januari laat ik je zien hoe je zo een reis kan maken. 

De reizigers leren technieken om in het dagelijks leven toe te passen. Technieken om snel rust te ervaren, om in contact met je eigen innerlijke kracht te komen waardoor je in staat bent meer te vertrouwen op je intuïtie. 

 

Samen met: Sanna Andersson

 

Sanna Andersson YogaSanna heeft als Zweedse ingenieur een voorliefde voor techniek, maar echte bevrediging heeft dat haar nooit gegeven. De rust die ze kan aanraken met yoga en meditatie deelt ze dan ook graag met anderen. De wetenschap achter de techniek van yoga vult haar boekenkast.

In het avondprogramma neemt ze de deelnemers mee naar de diepere lagen van hun bewustzijn, om in een toestand van complete ontspanning ruimte te maken voor een verankering van nieuwe inzichten. 

Meditatie en Yoga

 

Je hoeft geen ervaren yogi te zijn om deel te nemen, de oefeningen die we doen zijn bedoeld om je te laten ervaren wat yoga met je kan doen, niet om je te laten presteren. Alle oefeningen kunnen gedaan worden voor iemand zonder blessures, al houdt niet iedereen de oefeningen even lang vol. Daar komt mentaal uithoudingsvermogen om de hoek kijken. Zo zijn er oefeningen waarbij je verstand op een zeker moment aan gaat geven dat het wel genoeg is geweest, de houding wordt namelijk oncomfortabel. Je denkt de gedachte weer weg, want je had jezelf voorgenomen de oefening af te maken. En dan komt ie weer, het verstand, vragend om alsjeblieft te kiezen voor de ontspannen lighouding, je hebt nu wel genoeg gedaan. Des te langer je de houding volhoudt, des te vaker zal het verstand vragen te stoppen. Het mooie aan dit proces is dat je, door het verstand vaker te negeren, meer contact maakt met je lijf en daarmee dichter bij jezelf komt.

Maar maak je geen zorgen, het wordt zeker geen uitputtingsstrijd! Om het nog wat aangenamer te maken is er na de yoga-oefeningen een (geleide) meditatie. Deze meditatie zal over het algemeen makkelijker gaan, omdat je verstand nog steeds een beetje buiten spel staat. Je ervaart minder gedachten en daarmee meer van wat je echt bent, zonder filter.

 

Overtuigingen

 

Het hebben van een overtuiging helpt je om ver te komen in het leven. Maar ze kunnen vroeg of laat tegen je gaan werken. Ze kunnen onbewust zijn geworden, deel uitmakend van een patroon waar je in zit en niet meer makkelijk uitkomt of zelfs uit wilt komen.

Je zou de overtuigingen navigatiepunten kunnen noemen van het verstand. Als het verstand het even niet weet, grijpt hij naar een overtuiging en maakt daarop zijn keuze. 

Deze reis nodigt je uit om open te staan, om dichter bij jezelf te komen, door overtuigingen die je eigenlijk tegenhouden te gaan herkennen, ze te observeren en te herijken.

 

Natuur

 

De locatie in Elspeet bevindt zich in een prachtig stuk natuur, daar maken we tijdens de reis goed gebruik van. Neem vooral wandelschoenen mee en een (regen)jas als het weer niet zo zonnig wordt zoals nu is voorspeld;-)

 

 

Online inschrijfformulier

 

Je vindt op deze site het inschrijfformulier waarop je kan registreren. Mocht je nog vragen vooraf hebben, voel je vrij te bellen, mailen of te appen. Je vindt de contactgegevens ook op deze site.

 

Investering

 

Voor deze 24-uur betaal je 295 euro. Dat bedrag is inclusief overnachting, zeer goede maaltijden, drankjes en de lessen. Neem je een partner mee? Dan betaalt deze 50 euro minder.

 

workshopregistratie
 workshopregistratie