Meer informatie over de sprekers:

Ronde 1. 13:15 - 13:35

Lenze:

Marcel Toonen is Global Segment Manager Consumer Goods bij Lenze. Hij neemt organisaties mee op weg naar nieuwe businessmodellen. Tijdens de kennissessie vertelt hij over onder andere over brainware. 

ABN Amro:

David Kemps is sectorbanker Industrie bij ABN Amro. Op basis van zijn onderzoek, schetst David kort de versnelling van trends als robotisering, digitalisering, predictief onderhoud en duurzaamheid. Zij zorgen voor verandering in de keten van aandrijftechniek.  

T-Systems:

Roman Rolnik is Product Owner T-Systems International en bespreekt cloud services in de aandrijftechniek.

Ronde 2. 13:40 - 14:00

Nidec Netherlands:

Teun van Breugel is Account Manager bij Nidec Netherlands voor de business unit Control Techniques. Hij vertelt over de voordelen van digitalisering voor mobiele systemen. Het op afstand monitoren en aanpassen van processen biedt ruime mogelijkheden. Met een praktijkvoorbeeld laat hij zien hoe een en ander georganiseerd kan worden en wat dat betekent voor een gebruiker.   

CAD2M:

Martijn Visser vertelt over hoe je engineeringkosten aandrijvingen terug kan dringen. 

Ronde 3. 14:15 - 14:35

Bosch Rexroth:

Glenn Ignacio is Business Development Manager bij Bosch Rexroth en houdt zich bezig met het bieden van digitale oplossingen aan klanten, zodat iedere vraag een gepaste oplossing krijgt. In zijn sessie vertelt hij over predictief onderhoud. Predictief onderhoud houdt machines langer in goede conditie en voorkomt problemen. Maar om tot goede conditiebewaking en predictief onderhoud over te gaan, is een gedegen stappenplan nodig. 

Additive Center:

Maarten van Dijk vertelt over 3D printing in de Aandrijftechniek/machinebouw. 

Stork

Dick van Maanen vertelt over het realiseren van energie besparingen bij grootverbruikers in de Nederlandse industrie door middel van ‘customized’ overkoepelende regelingen. 

Ronde 4. 14:40 - 15:00

Festo:

Robert Vincente is Product Marketing Manager Drives & Digitalisation en hij vertelt samen met Bart van Let over wat digitalisering betekent voor jou als Engineer. Software bepaalt (straks) de functionaliteit en niet meer de hardware.

Hudson Cybertec:

Sebastiaan Koning is senior consultant en geeft, aan de hand van de IEC 62443 norm, inzicht hoe machines kunnen voldoen aan cybersecurity richtlijnen, hoe deze een veilig onderdeel worden van de procesautomatisering én digitaal weerbaar blijven. 

Urban Mobility Systems:

Lars Kool vertelt over elektrische aandrijvingen mobiele machines. 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren